Як стягнути аліментні виплати з безробітного батька неповнолітньої дитини?

Добрий день.
У 2005 році я розлучилася з чоловіком, а в 2006 році оформила з ним офіційне розлучення. На момент розлучення нашому загальному синові виповнилося 7 років. На аліменти я не подавала, тому з ним була досягнута домовленість про оплату синові певної суми грошей.
Через 8 місяців чоловік (колишній) втратив роботу, і на протязі 2-х років не міг знайти (за його словами) інше місце роботи. Весь цей час він не давав нам ні копійки.
2 роки тому, влаштувавшись на нове місце роботи він відновив виплату грошей дитині, але сума була дуже незначна, вона перекладалася на рахунок у банку. Незначність суми він аргументує "достатньою забезпеченістю моїх батьків" (бабусі і дідусі нашого сина по моїй лінії).
Зараз він знову без роботи, і грошей нам не дає. Ніяких підтверджуючих документів про те, що він не працює, у мене немає.
Він продовжує виїжджати за кордон зі своєю новою дружиною (як каже, за її рахунок), ну і т.п.
Підкажіть будь ласка, як мені бути в цій ситуації?

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Офіційним підтвердженням безробітних платника аліментів є його знаходження на обліку в Державному Центрі Зайнятості. В даному випадку аліментників відбувається нарахування допомоги виходячи або з суми попередньої заробітної плати, або від суми середньої заробітної плати по регіону, і, в свою чергу, відбувається виплата аліментів з даного посібника. У тому випадку, якщо сума допомоги занадто мала і недостатня для надання допомоги в утриманні дітей (дитину) держава бере на себе зобов'язання по виплаті аліментів аж до безпосереднього працевлаштування аліментника, а після вилучає сплачену суму у нього.
Позовна заява про стягнення аліментів для утримання неповнолітнього загального дитини подається до органів правосуддя в письмовій формі, з дотриманням вимог пред'явлених до позову в Цивільному-процесуальному кодексі Російської Федерації.
Вірно складене позовну заяву про стягнення аліментів з безробітного - перший крок до початку швидкого судового процесу по стягненню аліментів. Тому, для складання заяви Ви можете звернутися до фахівців нашої юридичної компанії.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути аліменти на дітей і позбавити колишнього чоловіка батьківських ...
  • Як стягнути аліменти з батька дитини у твердій грошовій сумі?
  • Як стягнути аліменти на неповнолітню дитину з непрацюючого батька?
  • Розмір аліментів на неповнолітню дитину з безробітного батька?
  • Оскарження дій чи бездіяльності судового пристава-виконавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ