Які документи необхідні для здійснення приватизації квартири?

Ми приватизували нашу квартиру в 1994 році, на 5 чоловік (двоє батьків, я і двоє, неповнолітніх на той момент, моїх дітей). Отримали на руки "Договір про передачу квартири у власність громадян " від 4.03.1994 р. Свідоцтво про право власності ми не отримували. Тепер я і діти проживаємо окремо, в іншому місці, і зареєстровані на новому місці проживання. Батьки ж хочуть зараз отримати свідоцтво про приватизацію, вже без нашої з дітьми участі (з нашої згоди, діти вже обидва повнолітні), щоб отримати пільги як пенсіонери. Чи можуть мої батьки так зробити? Нотаріальний відмова від участі, ми природно надамо. І які документи батьки повинні надати в органи реєстрації прав власності ще, для отримання свідоцтва, крім згаданого договору і наших з дітьми відмов.

Микола

Відповідь юриста:

Привіт, Микола. Раз ви не отримали Свідоцтво про державну реєстрацію прав, то квартира приватизована не була. Т.к. Свідоцтво про державну реєстрацію права - це правоподтверждающій документ, що засвідчує юридичний акт визнання та підтвердження державою виникнення прав на нерухоме майно. Вашим батькам знадобляться наступні документи:

1. Документи, що засвідчують особу всіх постійно прописаних на займаній площі громадян.
2. Кадастровий план і експлікація на квартиру з БТІ.
3. Ордер або Виписка з розпорядження: оригінал.
4. Договір соціального найму: оригінал.
5. Виписка з будинкової книги на всіх зареєстрованих і вибулих громадян з моменту видачі ордера.
6. Фінансовий особовий рахунок.
7. Довідка про дату спорудження будинку.
8. Довідка про заміну паспортів.
9. Довідку з уточненням адреси проживання, за яким здійснюється приватизація, при різночитанні його в паспорті, житлових документах і ордері.
10. Якщо в паспорті члена сім'ї перша реєстрація за даною адресою після 1-го липня 1991 року, то необхідно надати виписку з будинкової книги з попереднього місця проживання даного члена сім'ї.
11. У разі прибуття до м. Москви з інших регіонів Росії після 07.1991 р. надати довідку з будинкової книги та реєструючого органу з колишнього місця проживання про неучасть у приватизації (з БТІ - за період до 31.01.1998 р., з реєстраційної палати - після 31.01 .1998 р.)
12. У разі прибуття до м. Москви з іншої держави надати документ, що підтверджує постійну прописку за попереднім місцем проживання з 07.1991 р. до прибуття до м. Москви.
13. Для осіб, що використали право на приватизацію - договір передачі або свідоцтво про власність: оригінал або ксерокопії.
14. Особи, які відмовляються від участі в приватизації, повинні оформити у нотаріуса відмову (згода) встановленої форми.
15. Сплачена держмито за реєстрацію права.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібно письмовий дозвіл другого батька для реєстрації дитини за місцем ...
  • Чи можна отримати довідки з архіву міста за допомогою родичів?
  • Який пакет документів потрібен для приватизації квартири?
  • Що робити якщо адміністрація відмовила в приватизації квартири?
  • Порядок видачі повторного свідоцтва про державну реєстрацію акта цивільного ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ