Як зареєструватися в квартирі батька, якщо другий власник не дає своєї згоди?

Мій батько одружився на одній не добропорядної жінці! Він приватизував на неї "в нетверезому стані" свою єдину однокімнатну квартиру! Ця жінка померла і батько попросив мене приїхати і доглядати за ним, заодно знайти документи на його квартиру, але документів не виявилося т.к . їх забрала собі дочка померлої не сказавши батькові що треба тепер вступати в спадок, на підлогу квартири! Я поки заново збирала документи, заодно подала док-ти по довіреності на вступ у спадок! Мій батько тепер господар 1/2 від своєї ж квартири, а господиня іншої половини дочка померлої! Мій батько хотів мене прописати на своїй половині, але нам відмовили в паспортному столі, т.к на мою прописку повинна дати дозвіл господиня другої половини! Дочка померлої не дає свій дозвіл на мою прописку! Я не знаю що мені робити, я доглядаю за інвалідом батьком, але при розлученні ми з мамою переїхали в Калузьку область, у мене дочка 8 років, вона вже ходить в Москві в школу, але ми з нею без Московської прописки і реєстрації! Підкажіть що нам робити і куди звернутися !

Надія

Відповідь юриста:

Привіт, Надія. Для того, щоб прописати без згоди другого власника кого-б то не було (крім неповнолітніх дітей), необхідно згода другого власника. Для того, щоб це згоди не було потрібно, необхідно визначити порядок користування жилим приміщенням через суд. У такому випадку, коли у вас будуть окремі частки, Ви зможете самостійно приймати рішення: кого прописувати, а кого - ні.
Також ваш батько може розділити свою 1/2 частки на 2 частки і подарувати вам одну з них, залишившись власником другої. Тоді у вас з'явиться право жити в даній квартирі, розпоряджатися своєю часткою, зареєструватися і зареєструвати дитину і т.д.

 

Додаткові матеріали:

  • Як продати квартир, у якої два власники, без згоди одного з них?
  • Чи можна продати приватизовану квартиру без згоди одного з власників?
  • Чи може громадянин зареєструватися за місцем проживання без згоди одного з ...
  • Як зареєструвати дитину за місцем реєстрації матері без дозволу батька?
  • Чи потрібен дозвіл квартиронаймача для реєстрації дитини?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ