Як зареєструвати дитину за місцем реєстрації матері без дозволу батька?

Здраствуйте мене звати Ганна, у мене є дочка їй 2.7 я була одружена, але развялась і з чоловіком ми не спілкуємося, коли я перший раз прописувала дитини потрібен був дозвіл батька, але так як ми з ним не спілкувалися я немогла його отримати і ми прописали дитину без згоди з дозвіл керівника в міліції, тепер я переїжджаю т.к мені дали квартиру я перепрописати, а дитину немогу т.к знову треба згода батька, я хотіла знову написати заяву на ім'я керівника міліції, але мені сказали що вони така не роблять тільки через суд можна отримати дозвіл якщо батько його не дає, виходить що моя дитина зараз прописаний зовсім у чужих людей що мені робити?! заранее спасибо

Ганна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Анна. Сьогодні дуже часто без присутності другого батька органи ФМС в усній формі відмовляються реєструвати дітей. Дана відмова незаконний. Вам необхідно написати письмову заяву на ім'я начальника районного ФМС, в якому повідомити про здобуту усному відмову і вказати вимогу невідкладної реєстрації вашої дитини.

Винесено достатню кількість судових рішень, що зобов'язують ФМС проводити реєстрацію дітей без участі другого батька. Тому в більшості випадків на письмове звернення до ФМС приходить позитивну відповідь і ви зареєструєте дитини за місцем проживання.

Якщо ж ви отримали офіційну письмову відмову від ФМС в реєстрації дочки по причині відсутності згоди батька, зверніться з позовною заявою до суду. Відповідачем за позовом вкажіть ваш районний ФМС.

 

Додаткові матеріали:

  • Як записати біологічного батька дитини в свідоцтво, якщо ЗАГС записує колиш ...
  • Чи потрібен дозвіл квартиронаймача для реєстрації дитини?
  • Чи повинен колишній чоловік реєструвати неповнолітньої дитини в квартирі?
  • Чи можна зобов'язати батька зареєструвати дитину за своїм місцем проживанн ...
  • Реєстрація дитини батьком за місцем його проживання без дозволу матері

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ