Коментарі з приводу правильності складання позовної заяви.

Надішліть, будь ласка, Ваші коментарі.
У ГОРНАРСУД г.Королева
Позивач: Нігматулліна Наталія Миколаївна
Відповідач: ЦПК «Зоря»
Позовна заява

У 2002р я отримала від матері у спадок гараж. Я тоді хворіла недокрів'ям, періодично лікувалася в стаціонарі і не могла займатися гаражем. Навесні 2009р я виявила, що двері гаража перекосилася, плита біля входу втопилася під поріг, а цегляна яма звалилася через зсув мокрої глини від порога до стіни сусіда.
Я стала розбиратися в документації кооперативу і виявила, що гаражі були прийняті в експлуатацію з порушенням: схема розташування гаражів не відповідає дійсності (не без відома керівництва). Після побудови нашого гаража поруч були зроблені споруди вище нашого рівня на 20 см, до них прокладена асфальтова дорога свідомо вище нашого порогу, а зливна канавка ззаду гаража виявилася перекритою, і вся вода з дахів сусідніх гаражів текла до нас під гараж.Наш гараж спроектований кооперативом нижче інших гаражів. Щоб навесні не було затопити, необхідно вивозити із нашого глухого кута сніг, а загальні збори, затверджує кошторис, проти збільшення членських внесків, тому що їх гаражі на горі не затоплює, а піклуватися про моє, ймовірно, повинна я сама, а я з цим не справляюся.
Щоб підняти гараж до рівня інших і створити рівні з ними умови, про які сказано у статуті, я затратила ______________. Сюди входить заміна воріт з підняттям підлоги і плити біля входу, а також подовження дахи, щоб за гаражем не скупчувалася вода.
ПРОШУ суд
Відшкодувати мені витрати при відновленні моїх прав, порушених кооперативом.

Нігматулліна Наташа

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наташа. Для відповіді на ваше запитання необхідно ознайомитися з статутом кооперативу. На перший погляд у вашому позовній заяві не вистачає нормативної бази (посилань на законодавство, але це не обов'язково), до того ж ви не можете просити суд відшкодувати вам витрати - ви повинні просити стягнути з відповідача витрати. Так само до позовної заяви додаються квитанція про сплату держмита, копія позову для відповідача, копії документів, що підтверджують обставини, викладені в позовній заяві, документи про право власності на гараж.
З приводу останнього документа - у вас його немає, тому ви не вступили у спадкові права. Вам необхідно направити до суду заяву про встановлення факту прийняття наследства.Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді.
Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Як узаконити самовільно збудований гараж, якщо реєстраційні органи в даній ...
  • За зноситься гараж не запропонована компенсація: що робити в цьому випадку?
  • Як скласти касаційну скаргу за позовом про визнання права власності?
  • Чи потрібно власникам гаражів виділяти свою ділянку і укладати договір орен ...
  • Визнання права власності на човновий гараж в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ