Чи потрібно власникам гаражів виділяти свою ділянку і укладати договір оренди?

Шановні юристи!
У нашому гаражному кооперативі склалася непередбачувана ситуація:
Згідно Цивільний кодекс РФ (глава 14)
Стаття 218. Підстави набуття права власності
4. Член житлового, житлово-будівельного, дачного, гаражного чи іншого споживчого кооперативу, інші особи, які мають право на паєнагромадження, повністю внесли свій пайовий внесок за квартиру, дачу, гараж, інше приміщення, надане цих осіб кооперативом, набувають право власності на зазначене майно.
30% членів кооперативу зареєстрували своє право власності належним чином.
Тепер виникла проблема, Росреестр вимагає від кожного власника гаража в індивідуальному порядку оформити земельні відносини (оренда, викуп), а це величезні гроші, деякі вже готові відмовитися від оформлених прав власності, але зворотного
ходу немає.
Гаражним кооперативом проведені всі землевпорядні роботи топозйомка, межування), чому не можна власникам залишитися в колективній оренді і не виділяти свою ділянку? Всі власники є членами кооперативу і користуються всіма правами наданими кооперативу. Земля у кооперативу в оренді.
Костянтин

Відповідь юриста:

Привіт, Костянтин. Якщо Ви є членом гаражного кооперативу, то той кооперативний гараж, яким Ви користуєтеся, і так є Вашою власністю (згідно з пунктом 4 статті 218 Цивільного кодексу Російської Федерації член гаражного кооперативу, інші особи, які мають право на паєнагромадження, які повністю внесли пайовий внесок за гараж , наданий їм кооперативом, набувають право власності на це майно).

Однак вам необхідно зареєструвати право власності на гараж (оформити гараж у власність)

1. Звернутися до голови гаражного кооперативу (ГК) за довідкою з посиланням на рішення органу місцевого самоврядування про реєстрацію Вашого ГК.
2. Звернутися з отриманою довідкою в Бюро технічної інвентаризації (БТІ), яке виробляє обмір гаража і становить на його підставі технічний опис.
3. Звернутися з технічним описом (ТО) та довідкою в Реєстраційну палату, яка на підставі отриманих документів видасть Вам свідоцтво про право власності на об'єкт нерухомого майна, яким є Ваш гараж.

Далі вам необхідно або викупити земельну ділянку по гаражем (приватизувати) або оформити договір оренди, що є обов'язковим. Якщо гаражі знаходяться під спільним дахом, то можливий договір колективної оренди.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оформити у власність неприватизовані ділянку і дачу, що залишилися після ...
  • За зноситься гараж не запропонована компенсація: що робити в цьому випадку?
  • Як переоформити гаражний бокс у власність іншого громадянина?
  • Коментарі з приводу правильності складання позовної заяви.
  • Визнання права власності на човновий гараж в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ