З кого стягнути збитки здоров'ю, якщо автомобіль - джерело шкоди був викрадений?

29 листопада 2010р в 0020 на Кутузовському ін близько Тріумфальної Арки було скоєно ДТП, в якому 1 людина загинула і кілька постраждали. Особа, яка вчинила ДТП сховалося з місця події, кинувши авто (Infiniti FX 35 або 50 номери 77777) до появи ДАІ. Людини керуючого авто і скоїла ДТП (вилетів на смугу зустрічного руху) ніхто не запам'ятав і не затримав. Безліч відеокамер розташованих в цьому місці теж нічого не зафіксували, навіть саму аварію.
Власник авто надав документи з ДАІ оформлені за добу до події, що нібито його авто викрали і він не в чому ні винуватий і сам постраждалий.
Я безпосередньо знаходився в машині загиблого праворуч від водія, від удару втративши свідомість прокинувся в лікарні де пролежав більше 25 днів (травми середнього ступеня тяжкості), втративши одного, здоров'я, нерви, час і грошей за операцію. Слідчий, який веде цю справу, взяв у мене свідчення свідків і запевнив мене, що в даній кримінальній справі, де загинула людина, я є лише свідком, а людину яка скоїла ДТП шукають, але знайти не можуть. На цьому все і закінчилося.
Питання: На кого і куди писати позов про відшкодування шкоди /збитків, якщо винуватець ДТП не знайдений і напевно не буде знайдений, а сам слідчий, на мою думку, всіляко перешкоджає розслідуванню? І чи має цей позов перспективи відшкодування шкоди /збитків?
valentin_81@inbox.ru

Валентин

Відповідь юриста:

Привіт Валентин. Якщо автомобіль викрали і збили людину, то все одно відповідати за шкоду може власник, у тому випадку, якщо суд визнає, що власник не подбав про збереження своєї машини. У такому разі суму, необхідну для оплати лікування потерпілого, можуть поділити між викрадачем і автовласником. Але для того, щоб притягнути до відповідальності викрадача, його особистість спочатку необхідно встановити. А цим займаються співробітники поліціі.Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи повинен винуватець ДТП надати потерпілому нове авто на час ремонту.
  • Хто стане відповідачем у справі про заподіянні матеріальних збитків: страхо ...
  • Чому страхова компанія відмовляється відшкодовувати збиток при ДТП якщо вин ...
  • Як розрахувати розмір державного мита за позовом про відшкодування морально ...
  • Що робити якщо справа про ДТП зі смертю учасника було закрито?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ