Як стягнути борг за розписці не будучи на судове засідання?

Д.день! Хтось повинен мені 200000р. вже кілька років. Від мене ховається. Є розписка, не завірена нотаріально, але оформлена належним чином: із зазначенням паспортних та всіх інших даних, підписана боржником. Питання:
1.Ісковое заява подається за місцем реєстрації боржника (Ленінський р-н М.обл.), Але - в районний /міський Суд або Світовому судді?
2.Чи можна всі документи (позовну заяву, копію розписки, квит. Із оплатою гос.пошліни та ін) подати, зважаючи моєї зайнятості на роботі, дистанційно, наприклад - відправити поштою? Або при подачі позову необхідно т-ко особиста присутність?
3.Чи чи суддя розглянути справу про повернення боргу в мою відсутність (відповідний лист я подам) та винести рішення заочно, сповістивши про нього мене поштою?
4.Як скористатися Вашими послугами по складанню позовної заяви і пр. - віддалено, не витрачаючи часу на візит і чи можлива дистанційна оплата?

Максим Миколайович

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Максим Миколайович. 1. Згідно, ст. 23 ЦПК РФ, справи з майнових спорів при ціні позову, що не перевищує п'ятдесяти тисяч рублів розглядаються світовими суддями. Таким чином ваш позов повинен направлятися в районний суд.
2. Ви можете направити всі документи поштою, або через представника.
3. Повернення боргу по розписці, згідно зі ст. 122 Цивільного процесуального кодексу РФ, можна провести в наказовому виробництві: спрощеному порядку судового розгляду, коли заявнику достатньо зібрати необхідні документи (розписку, паспорт, квитанцію про оплату державного мита), направити заяву на видачу судового наказу, який має силу виконавчого листа. Далі судовий наказ передається судовим приставам (якщо боржник не подасть заяву про його скасування), які займуться поверненням боргу. Ви вправі направити заяву про розгляд справи без вашої присутності.
4. Ви можете зустрітися з нашими юристами і видати довіреність на представлення ваших інтересів, після чого вам залишиться тільки чекати виконання судового рішення.

 

Додаткові матеріали:

  • Як повернути заборгованість за договором позики фізичній особі?
  • Як стягнути в примусовому порядку борг з боржника, який залишив розписку?
  • Боржник прострочив виплату боргу по розписці: що робити?
  • Як стягнути заборгованість по розписці без звернення до суду?
  • Порядок повернення заборгованості по розписці в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ