Як довести, що громадянин є трударів ВВВ і отримати відповідні виплати?

Я трудівник тилу Вов на федеральному рівні, визнана пенсійним фондом, де не вимагають доказу місця роботи і часу роботи. Отримую відповідні надбавки. Кілька років Москва додала пільги цій категорії. Москва на чолі з Лужковим не визнає мене трудівником і не нараховує покладені надбавки. Вимагає доказів. Під час війни 41года мені було 16 років. трудові книжки не видавалися. І в 1993году указом Єльцина було скасовано вимогу доказів. Мені 86 років. З мого покоління всі родичі та однокласники померли. Питання принципу. Чому я залишилася за бортом, не користуюся пільгами Москви, управа "Нагатінський затон" навіть ні на один концерт не запрошує, префект нашого округу Буланов сидить. Чиновники змінюються, а я залишаюся зі своєю проблемою. Тут постало питання принципу і власної гідності. Моє питання: чи можу я в 86лет мати правовий захист у суді? Звичайно розумію, що при нашій системі часу у мене не так багато. З повагою трудівник тилу ВВВ Гукасова Анаїда Гукасовна (підтверджуючий документ з пенсійного фонду є).

анна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Анна. Відповідно до п. 2.10 інструкції про порядок і умови реалізації прав і пільг ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів бойових дій, інших категорій громадян, встановлених Федеральним законом «Про ветеранів», затвердженої постановою Міністерства праці та соціального розвитку РФ від 11.10.2000 № 69 , посвідчення ветерана Великої Вітчизняної війни видається за зверненням громадян органами, що здійснюють їх пенсійне забезпечення, на підставі трудових книжок, довідок архівних установ та організацій, що підтверджують факт роботи в тилу в період з 22 червня 1941 року по 9 травня 1945-го не менше шести місяців , або на підставі посвідчень про нагородження орденами і медалями СРСР за самовіддану працю в період Великої Вітчизняної війни.
За відсутності відповідних архівних документів, що підтверджують факт роботи в тилу в період ВВВ, ви можете звернутися до суду із заявою про встановлення даного факту, надавши суду всі наявні докази про це, включаючи і показання свідків.

 

Додаткові матеріали:

  • На які пільги можуть претендувати родичі померлого ветерана ВВВ?
  • Чи можна отримати статус ветерана ВВВ в судовому порядку?
  • Хто має право першочергового залишення на роботі при скороченні?
  • Статус громадян, колишніх неповнолітніх в'язнів концтаборів
  • Статус громадян, колишніх неповнолітніх в'язнів концтаборів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ