Що робити якщо майстер продав автомобіль на запасні частини?

Доброго часу доби! Прошу проконсультувати в наступній ситуації. Є власником автомобіля ВАЗ 2109. У 2007 р. - я був позбавлений керування ТЗ, строком на два роки. ТЗ було передано знайомому (надалі «З») для ремонту і подальшої експлуатації, на час позбавлення прав (щоб автомобіль не простоював). Документально це не оформлялося, тому ТЗ було в неробочому стані, і, після ремонту, повинні були оформити довіреність. «З» - вклав незначну суму в ремонт автомобіля, але поставити машину «на хід» - так і не вистачило коштів. Після закінчення терміну позбавлення моїх прав, автомобіль вимагав значних вкладень, щоб його відновити після двох років «простою» (весь цей час ТС перебувало у дворі у «З»). Був варіант здати авто за програмою утилізації, отримавши сертифікат в 50000 р (Через невизначений термін), але «З» запропонував продати а /м на запчастини, отримавши гроші готівкою. «З» - знайшов покупця (надалі «П»), який запропонував купити ТЗ за 20000 р з розстрочкою в пару тижнів (за рекомендацією «З»). Авто було транспортовано від «З» до «П» (без моєї участі). Після закінчення двох тижнів (по теперішній час) грошей я так і не отримав. При спілкуванні з «П» (якого я особисто так і не побачив) по телефону - він весь час «переносив зустрічі», потім і зовсім перестав відповідати на дзвінки. Після чого я намагався отримати цю суму з «З». Він обіцяв вирішити питання з «П», як тільки йому вдасться його розшукати. Незабаром і «З» почав ігнорувати дзвінки і візити. Минув майже рік з моменту, як ТЗ знаходиться у «П». Документи на авто знаходяться у мене, і я як і раніше є його власником (справно виплачуючи податки). Займатися розшуком «З» і «П» більше немає бажання, тому хочу вирішити питання в судовому порядку. Автомобіль повернути навряд чи вийде, тому я попередив «П», що повідомлю про викрадення (швидше за все ТЗ вже розібрано і розпродано по з /ч). Питати компенсацію доведеться з «З».
Як краще вчинити в даній ситуації? На яку суму компенсації я можу розраховувати? Як бути якщо «З» буде ховатися і від суду, і, наскільки довго може затягнутися цей процес?

Віталій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Віталій. Вам найкраще в даній ситуації направити заяву про викрадення. Потім займіться забезпеченням доказової бази у справі, перед направленням позовної заяви до суду, адже вам доведеться доводити факт передачі автомобіля відповідачу для ремонту і подальшу його продаж.

 

Додаткові матеріали:

  • Як вирішити спір про спадкове майно між кількома спадкоємцями?
  • Які терміни існують для ремонту автомобіля по КАСКО?
  • Розірвання договору купівлі-продажу автомобіля та повернення грошових кошті ...
  • Усунення несправностей автомобіля, викликаних його ремонтом
  • Усунення несправностей автомобіля, викликаних його ремонтом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ