Чи належить військовослужбовцю, звільненому після 1994 року, квартира?

Я, Салинов Геннадій Олександрович, офіцер запасу, в 1990 році проходив військову службу в Північній Групі Військ (Польська Народна Республіка). На підставі наказу міністра оборони (Про пільги звільнених у запас офіцерів) подав документи для отримання квартири, тому це було можливо тільки при проходженні служби закордоном. Після відходу на пенсію прибув до постійного місця проживання в м. Орел з Республіки Білорусь 13 квітня 1995р. У 2004 році з Адміністрації Заводського району Орловської області (Т.П. Кравченко, заступник губернатора Орловської області) мною було отримано лист № від в якому повідомлялося, що я включений в список з отримання житлового сертифікату. На підставі вищеназваного листа я надав всі необхідні документи, після чого листом № від був знятий з пільговій черзі на підставі листа Держбуду Росії АМ 10/27-426 від 15.06.2004р. нібито через те, що закінчив службу в 1995р., а не 1994р.
У постанові Уряду Російської Федерації від 06 вересня 1998 р. № 1054 були затверджені «Правила», звільнених з військової служби в запас, які потребують отримання житла. У п. 6 «Правил» зазначено, що громадяни, які прибули зі збройних сил держав учасниць СНД, з якими укладені відповідні договори є нужденними в отриманні житла, а в пункті 10 (в) «Правил» сказано наступне: «Не визнаються потребуючими звільнені з збройних сил держав-учасниць СНД після 31 грудня 1994р. (Крім держав, що уклали і ратифікували відповідні двосторонні договори з Російською Федерацією до 31 грудня 1999 р.).
ПрошуВас роз'яснити вищевказану постанову (уточнити з якими державами СНД було укладено договори, про які мовитися в «Правилах»).

Геннадій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Геннадій. На жаль, на перший погляд, відмова адміністрації правомірний, проте наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи .

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може військовослужбовець, звільнений за станом здоров'я, претендувати н ...
  • Чи може претендувати на субсидію для придбання житла заміщаючий?
  • Чи можлива приватизація колишнього службового житла, переданого муніципаліт ...
  • Порядок оскарження відмови у наданні пільги працівнику дитячого садка?
  • Чи можлива приватизація колишнього службового житла, переданого муніципаліт ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ