Чи можна розраховувати на отримання більшої квартири, ніж згоріла?

Здраствуйте! Допоможіть нам розібратися в нашій проблемі. Я прописана в квартирі десяти квартирного будинку барачного типу, наш будинок потрапив під федеральну програму переселення з ветхого та аварійного житла. В адміністрації міста житловий відділ зібрав наші документи і сказали що будуть давати квадратні метри на квадратні метри без розширення, а у нас всього було в квартирі 31кв.м. це виходить однокімнатна квартира, а у нас було дві кімнати.
У 2002р. наш барак згорів уціліли тільки дві квартири, в них проживають ще мешканці. Решта розселилися хто куди. Мене поселили родичі, так я і досі живу у їх. Мого сина в 2003р. забезпечили тимчасовим житлом кімната в гуртожитку секційного типу 11кв.м. Синові довелося виписатися з нашої згорілої квартири в бараці т.к йому не надавали субсидію на квартплату в гуртожитку. У нього тепер є сім'я, дочки 7лет. вони живуть на 11-ти квадратах тому немає у них можливості купити квартиру. і якщо дадуть однокімнатну квартиру як ми зможемо жити разом я пенсіонерка і маю інвалідність. Скажіть чи має право мій син отримати квартиру за цією програмою тому давали кімнату в гуртожитку тимчасово і йому довелося виписався з згорілої квартири в бараці не по своїй волі?

Марина.

Відповідь юриста:

Привіт, Марина. Ви не вказали в чиїй власності перебуває квартира? Якщо квартира була приватизована, то ви можете розраховувати на таку квартиру, яку мали без розширення. Якщо квартира була муніципальної, то швидше за все вирішувати питання про надання більшої площі і на сина, і його родину, доведеться в судовому порядку. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Які ризики можуть бути при придбанні такої нерухомості як квартира?
  • Чи можна прописати сина і його сім'ю в квартирі без загрози утиску
  • Чи може мати проживати в квартирі, частка якої належить дитині?
  • Чи повинен продавець квартири, виданої замість аварійної, платити ПДФО?
  • Чи повинен колишній чоловік реєструвати неповнолітньої дитини в квартирі?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ