Пенсіонеру-заслуженому донору не надали санітарне лікування?

Я почесний донор росії. Жодного разу не вдалося скористатися щорічним правом на санаторне лікування по льготе.Дважди хворів на запалення легенів. Чомусь донори в райсобес. А тепер вже 5 років мені пояснюють, що санаторна путівка для донорів тільки для працюючих донорів, а для почесних донорів у мене є пільга в райсобес, як ветеран праці-там своя черга 1.5 роки тому, в квітні за гарячою путівкою була в подмосковье відразу після 2-х больніц.В жовтні Від лікуючого лікаря з рай.поліклінікі привезла в райсобес оформлене направлення на сан-кур лікування, маю оформлений закордонний паспорт скоро буде рік, як даремно йде строк його дії-лужков адже обіцяв таких як я лікувати на теплому морському повітрі мої легені. Просила в райсобес-дайте мені довідку, що ви мені відмовляєте хоч один раз скористатися моїм правом Почесного донора на необхідне лікування-не дають, вертять біля скроні пальцем, сміються, а я ж більше 60-ти разів здавала безоплатно кров всю свою трудову діяльність на підприємстві ВПК. Закінчила МВТУ ім.Баумана, УМЛ, з відзнакою пройшла прискорене навчання на голови домкома в Академії нерухомості і можу приносити Москві конкретну користь, як фахівець з ЖКГ. Мені 60 лет.Стаж трудової 37 лет.Почетний донон Росії, Ветеран труда.Воспітала 2-х детей.Льготной путівкою скористалася 1 раз в квітні 2009р як ветеран праці.

Відповідь юриста:

Привіт, у відповідності зі ст. 11 Федерального закону від 09.06.1993 № 5142-1 (ред. від 24.07.2009) «Про донорство крові та її компонентів» громадяни, нагороджені нагрудним знаком «Почесний донор Росії», мають право на першочергове придбання за місцем роботи або навчання пільгових путівок для санаторно-курортного лікування.


Порядок направлення на санаторно-курортне лікування громадян, які мають право на отримання державної соціальної допомоги у вигляді набору соціальних послуг (в тому числі інвалідів), встановлений Наказом мінздоровсоцрозвитку РФ від 22.11.2004 № 256 (ред. від 23.07.2010) «Про Порядок медичного відбору і направлення хворих на санаторно-курортне лікування ».

У разі відмови надання санітарного лікування, ви вправі звернутися для захисту порушених прав до суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Чим загрожує матері відмова від госпіталізації дитини, чи можливо позбавлен ...
  • Чи можна стати на облік в центр зайнятості за місцем фактичного проживання?
  • Чи можна стягнути з адміністрації міста матеріальну та моральну шкоду за от ...
  • Чи можна стягнути з адміністрації міста матеріальну та моральну шкоду за от ...
  • Можливість отримання звання "ветеран праці" при відсутності підпису мініс ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ