Чи можна стягнути з адміністрації міста матеріальну та моральну шкоду за отримання каліцтва?

Здрастуйте, шановні юрісти.мой питання про відшкодування моральної шкоди. 4 грудня 2010.днем, ми з дитиною /я батько деіочкі /поверталися з прогулянки на кінцеву зупинку автобуса.шлі по асфальтованій дорозі, далі дорога проходить по бетонній автомобільного мосту, для пішоходів там теж є дорожка.Параллельно бетонному доходячи 30 метрів прокінут пішохідний міст через ручей.мост залізний, зделан з куточка і швелера, сталеві щаблі й поруччя, настіл-деревянний/доска40 мм.шіріна 400мм/шіріна моста 1200мм.дліна15 метров.висота 5 метров.прекрасний зовнішній від.Етот міст користується популярністю у населенія.Удобно розташований, від зупинки метрів десять.Ми вирішили перейти струмок з цього мосту.Проходя по мосту під дитиною /вік 5 років /ламається дошка і дитина падає плошмя на річковий булижнік.В результаті поденну: втрата свідомості, забій нижньої щелепи і губ, удар грудної клітини і перелом руки, дрібні ушіби.Когда дитина прокинувся, почався сильний шок потім несамовитий крик /я як батько теж в шоці /При огляді місця падіння виявили, що дерев'яний настил моста від часу підгнив і являє опастность! попереджувальних знаків, оголошень, написів і т.д і т.п.нет.У мене є свідки, фотографії моста, документи зі швидкої допомоги, мед.документи з дитячої больніци.Ответственность за зміст моста несе адміністрація района.Хочу подати в суд про відшкодування моральної шкоди моїй дитині і мне.По Максима.

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. У позовній заяві про відшкодування шкоди здоров'ю Ви вправі вимагати компенсації не лише коштів витрачених (майбутніх витрат) на лікування, але і грошового відшкодування перенесених моральних страждань - моральної компенсації.

До того ж відшкодування шкоди, якщо процес, звичайно, був виграний позивачем, тягне за собою відшкодування додатково понесених потерпілим особою витрат на лікування: придбання лікарських засобів, організація дієтичного харчування, придбання спеціальних транспортних засобів, санаторно-курортне лікування і так далі. Звичайно, тільки за умови, що в ході розгляду судової справи про відшкодування шкоди здоров'ю було встановлено, що потерпілий насправді потребує подібних видах догляду та допомоги і не має права на їх безкоштовне отримання.

Позовна заява про відшкодування шкоди здоров'ю подається в районний суд, за місцем проживання однієї із сторін у справі в письмовій формі (випадки з ціною позову менше ста тисяч рублів розглядаються мировим суддею).

 

Додаткові матеріали:

  • Які документи необхідно надати до суду для відшкодування шкоди здоров'ю?
  • Як скласти позовну заяву про стягнення матеріальної та моральної шкоди?
  • Чи можна стягнути з адміністрації міста матеріальну та моральну шкоду за от ...
  • Компенсація моральної шкоди
  • Відшкодування шкоди здоров'ю

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ