Що робити якщо сусід незаконно захопив ділянку землі та не збирається прибирати паркан?

Здрастуйте! Я живу з власному будинку з ділянкою землі. Все це становить 1635 соток. У 1993 році земля була мною приватизована. Є свідоцтво на право власності спадкування володіння на землю по життєво. Так як свідчення було видано одному прізвище, я вирішила цього року отримати нове. Викликала геодезистів із земельної ділянки. Вони заміряли, сфотографували і вивели ділянку. Всього вийшло 1635 соток.
По сусідству живе родич, який близько 10 років тому поставив паркан на моїй дільниці, при цьому захопивши 2 сотки. Протягом цих років я просила перенести паркан. На що мені було відмовлено. Сначало конфлікту не було, але так як заміривши ділянку виходить що у нього 2 сотки моєї землі. Я попросила перенести паркан, на що отримала скандальний відмову. При зверненні в сільську адміністрацію, ні яких заходів вжито не було. Порадили звернутися до суду.
Я звернулася до адвоката і подала заяву до суду. Було вже два засідання, а толку ніякого. В суд викликані два сусіди і представник адміністрації. Всі проти мене, брешуть нахабним чином, що земля давно їх, і на світову йти не хочуть. Адвокат їх боку оголосив мені, що я програла. Що мені робити? Допоможіть, що можна ще зробити і до кого звернутися! Заздалегідь дякую!
Світлана

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. Для початку дочекайтеся рішення суду. Потім ви можете звернутися за допомогою в оскарженні рішення до наших фахівців. Давати які-небудь поради в даній ситуації не ознайомившись з документами та рішенням суду неможливо. Відповідно до закону у вас буде 30 днів для оскарження судового рішення. До того ж, суд може зайняти вашу сторону, тому зазначені вами факти свідчать на вашу користь.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо спадкоємці сусіда по земельній ділянці заявляють про захопл ...
  • Де отримують довідку про належність земельної ділянки муніципалітету, а не ...
  • Кому належить земля під приватним будинком, що знаходиться в общедолевой вл ...
  • Шахрайство з земельними ділянками: як повернути свою ділянку?
  • Вирішення спору з адміністрацією про приватизацію земельної ділянки в суді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ