Як боротися з хуліганськими діями колишнього співмешканця?

Питання стосується моєї матері, яка живе в Іркутську. Роки півтора тому у неї був співмешканець (назву його А.), який через якийсь час став бити її, всіляко знущатися. Вона його вигнала з дому (він не прописаний у цій квартирі), але він став переслідувати її, а саме: розбивати вікна, кричати під вікном лайки, неодноразово нападав на неї з ножем і кулаками, чатував і відбирав ключі від квартири і телефони, намагався наїжджати на неї машиною (він працює в таксі). Мати неодноразово дзвонила в міліцію і писала заяви про те, що її життя загрожують, але співробітники МВС тільки посміювалися і нічого не робили, кажучи, що немає тіла - немає справи.
Тоді вона написала заяву в прокуратуру. Їй виділили співробітників, які 3 дні патрулювали будинок і чатували А. Робили вони це абсолютно відкрито, без будь-якої конспірації, і природно, що А. не з'явився, і вони поїхали. Тепер він знову став допікати матір, став випорожнюватись під дверима, ізмазивать двері своїми випорожненнями, підпалює вічко, запихає в замкову щілину все, що виявляється у нього під рукою. В результаті, мати була змушена кілька разів міняти замки. Але цю людину неможливо зупинити: вдень і вночі він довбати в двері, намагається її вибити, репетує нецензурні слова на всю округу, нападає і т.д. Повторні виклики міліції ні до чого не привели - дільничний дуже грубо розмовляв і практично виставив матір за двері. Ситуація загострилася до межі, але що робити незрозуміло. Моя мати живе одна, у неї немає грошей на охорону або адвоката, нікому її захистити. Цей А. офіційного місця проживання не має, але при бажанні знайти його можна, оскільки він постійно знаходиться в квартирі у сусідки матері в її ж під'їзді.

Скажіть, чи є якісь способи тиску на правозахисні органи і взагалі якась можливість запроторити цього шкідника за грати?
Невже має статися страшне, перш ніж його посадять?

Спасибі Вам заздалегідь, Еліна!

Відповідь юриста:

Привіт, Еліна. Вашій матері необхідно викликати наряд поліції відразу ж, як тільки з'являється хуліган і не чекати наступного дня. Також необхідно залучити свідків, який зможуть підтвердити слова потерпілої. Можливий запис відбувається на відео або аудіо. Також ваша мати може направити позовну заяву про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної хуліганом.

 

Додаткові матеріали:

  • Як допомогти жінці, не здатної самостійно викликати наряд поліції, захистит ...
  • Як оскаржити бездіяльність дільничного інспектора по перевірці заяви?
  • Яка сума збитку необхідна для порушення кримінальної справи?
  • Залучення сусіда до адміністративної відповідальності, питання про виселенн ...
  • Як боротися з сусідом, який слухає гучну музику?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ