Що робити якщо засуджений до виправних робіт не може на неї влаштуватися?

Здрастуйте! Мене засудили на виправні роботи, на 6 місяців з відрахуванням 5% із заробітної плати.Через деякий час мені подзвонили з Кримінальної інспекції з вимогою з'явитися до нім. з'явилася, там мені роз'яснили мої права і відповідно, що від мене требуется.Так ж мені пояснили те, що працевлаштуватися потрібно протягом 30 днів з моменту моєї першої явки, постанови на учет.Ето було 11 января.За минулий час я зробила вимагаються від мене документи, ІНН, Пенсійне посвідчення, трудову кніжку.Інспектор, давала мені напрямок в адміністрацію міста, я його туди віднесла, як з'ясувалося пізніше роботи у нас в місті нет.Затем вона дала мені направлення в інше місто, туди я теж відвезла припис, але там теж відмовили мотивуючи це тим, що немає вакансій.Когда інспектор мені дзвонить я завжди являюсь за викликом, кілька разів я не була на зустріч з інспектором мотивуючи це тим, що я не працевлаштована і відповідно грошових коштів у мене нет.Позвоніть я так само не могла так як у них немає міського телефону, а на мобільному у мене грошей нет.В след.раз коли я приїхала до інспекції, мені пояснили, що якщо до 11 числа я не буду працевлаштована вона передає справу в суд, де я понесу більш тяжке покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 месяцев.Так ж мені сказали, що я не вживаю ніяких дій по питанню трудоустройства.Хотя спочатку при першій нашій зустрічі мені дали пам'ятку, де написано, що засуджений не в праві самостійно трудоустраіваться.11 числа вона передає справу в суд, що мені робити, щоб себе захистити? Наперед спасибі!

Світлана

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. Якщо при уточненні місця роботи засудженого з'ясується, що він не працює, інспекція повинна запропонувати йому в 15-денний термін працевлаштуватися самостійно або встати на облік в органах служби зайнятості. Про це засудженому видається припис в службу зайнятості для вирішення питання про працевлаштування або реєстрації в якості безробітного за формою N 12.

У тому випадку, якщо засуджений не має роботи, він має право стати на облік як безробітний. У відповідності зі ст. ст. 40 і 44 Кримінально-виконавчого кодексу РФ засуджені до виправних робіт, які не мають роботи, зобов'язані стати на облік в органах служби зайнятості і не мають права відмовитися від запропонованої їм роботи чи перекваліфікації.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має право суд відмовити в УДЗ, якщо засуджений відбув 2/3 покарання?
  • Чи правомірна вимога приставів про сплату аліментів, якщо у платника немає ...
  • Чи повинен засуджений оплачувати відшкодування страхової компанії після від ...
  • Відмова податкового органу в постановці на податковий облік ССО
  • Відмова податкового органу в постановці на податковий облік ССО

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ