Чи правомірна вимога приставів про сплату аліментів, якщо у платника немає ніяких доходів?

Добрий день! Підкажіть будь ласка у нас ситуація така мій брат звільнився з роботи у лютому 2010 року по даний час не працює, в травні місяці прийшов виконавчий лист де було сказано що відрахування по аліментах має становити не менше 500 руб. в місяць з будь-яких доходів брата Так як він не працює він відраховував по мірі можливості а липні місяці 3000 руб., в січні 2011 року 6 тис.руб. поштою в квитанції вказував аліменти за період. На даний момент судові пристави дзвонять і кажуть що подали документи в розшук проти нього порушили кримінальну справу як від ухильника аліментів, заява його колишньої дружини не показують, вимагають повідомити де він проживає і де він працює. Проживає він за місцем реєстрації, безробітний в службі зайнятості не стоїть дохід 0 рублів на місяць, ми пішли до нотаріуса і запевнили копію трудової книжки всіх листів, для того що б показати що він дійсно не працює і доходу немає, пристав повідомив що 500 руб., це маленька сума і він зобов'язаний платити мінімальний оклад 4336 руб., кожен місяць. . Скажіть це правомірно чи ні. І що нам робити? Заранее спасибо.
Інна

Відповідь юриста:

Привіт, Інна. Вимоги приставів законні, оскільки ваш брат повинен платити аліменти виходячи з розміру середнього заробітку. При утворенні заборгованості: стягнення з аліментів звертається на заробіток і (або) інші доходи платника.
По-друге, якщо цих коштів недостатньо, то аліменти утримуються із знаходяться на рахунках у банках чи інших кредитних установах грошових коштів платника, а так само з грошових коштів, переданих за договорами комерційним і некомерційним організаціям, крім договорів, що тягнуть перехід права власності.
У третю чергу, при недостатності і цих коштів стягнення звертається на будь-яке майно особи, зобов'язаного сплачувати аліменти, на яке за законом може бути звернено стягнення.

 

Додаткові матеріали:

  • Стягнення аліментного утримання за минулий період
  • Стягнення аліментного утримання за минулий період
  • Вимога батька про оспорювання батьківства та несплаті аліментного змісту
  • Зменшення суми заборгованості за аліментними виплатами приставом
  • Заява на аліменти

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ