Чи може неповнолітній громадянин бути співвідповідачем по цивільній справі?

Здрастуйте!
Я інвалід 2-ї групи (онкологічне захворювання), перебуваючи в стаціонарі на 3 сеансі хіміотерапії, не могла брати участь особисто в Цивільному суді з житлового питання.
Справа, виявилося не простою, але я не хочу відволікати вашу увагу, а загострювати його тільки на одній проблемі:
Мій законний представник, користуючись моїм відсутністю, «зіграв» на стороні позивачки та співвідповідача - співробітниці МВС і самого міністерства. Після виписки з Рішення суду я дізналася, що виявляється мій 12 річний син встановлений, як співвідповідач, хоча ніде його показань немає і, якщо не я, то й батько його не визначений законним представником.
Чи мав право суд залучати і позначати у своєму рішенні мого неповнолітнього сина в якості Відповідача?

І друге питання. Касаційна колегія по моїй скарзі на рішення суду першої інстанції направила справу (в одній з частин, поки не знаю який) на новий розгляд.
Залишившись незадоволеною позивачка (співробітниця МВС, користуючись моїм відсутністю (в лікувальному закладі), призвела якихось чоловіків і, змусивши неповнолітню дитину, відкрити двері житлових і нежитлових приміщень, відрізали у нас електроживлення, в результаті чого ми залишилися без світла на 4 дні, продукти в холодильнику зіпсувалися.

Чи може городсько суд при перегляді цивільної справи по житловому спору розглянути мій позов про самоправстві та відшкодування мені заподіяної шкоди? І чи можу я клопотати про притягнення прокурора до участі у справі?

Заздалегідь дякую .

Відповідь юриста:

Здравствуйте. 1. У випадках, передбачених федеральним законом, у справах, що виникають з цивільних, сімейних, трудових, публічних та інших правовідносин, неповнолітні у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років вправі особисто захищати в суді свої права, свободи і законні інтереси. Однак суд вправі залучити до участі в таких справах законних представників неповнолітніх. Але так як вашій дитині немає 14 років, він не може виступати відповідачем у суді.
2. Ініціатива в з'єднанні кількох пов'язаних між собою вимог, за якими порушені різні справи, може виходити від судді, який має право з урахуванням думки сторін об'єднати ці справи в одне провадження, якщо визнає, що таке об'єднання буде доцільно. Питання про об'єднання кількох однорідних справ за участю одних і тих же сторін або декількох справ за позовами однієї особи до різних відповідачів або різних позивачів до одного і того ж відповідача може бути дозволений і з ініціативи осіб, які беруть участь у справі. Вони у відповідності зі ст. 35 ЦПК вправі заявляти клопотання з усіх питань, що виникають при розгляді справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна притягти до відповідальності позивача і відповідача за наклеп?
  • Чи потрібно приводити свідків на попереднє слухання?
  • Як правильно скласти скаргу до Верховного Суду Російської Федерації?
  • Які шанси на оскарження справи в наглядовій інстанції?
  • Апеляційна скарга в суд

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ