Чи дозволено куріння на сходових майданчиках багатоквартирних будинків?

Здравствуйте. Питання таке: чи маю я право курити на сходовому майданчику в під'їзді будинку?
Поясню суть проблеми.
Я живу на 1 поверсі 5 поверхового будинку, і, відповідно, балкона в квартирі не маю (був би балкон-цього питання просто не виникло б). Я курю. Розумію - це шкідливо і т.д. - Але не курити я не можу. Я виходжу курити на сходову площадку між 1 і 2 поверхами, відкриваю вікно і акуратно курю в свою особисту попільничку, яку зразу ж за собою прибираю, тобто не залишаю за собою ніякого сміття і іншого. Також курять і наші сусіди на всіх інших сходових клітках (у мене є навіть фото цих місць куріння), причому там попільнички стоять весь час, і сміття прибирає прибиральниця при збиранні під'їзду. Так от, чомусь тільки до мене з деяких пір почали чіплятися деякі найбільш сварливі "активісти" нашого під'їзду - завелися у нас такі ось. Вони постійно судяться з ЖКГ і один з одним з різних житлових питань, агітують всіх в нашому домі обирати ту ж політику відносно ЖКГ, що і вони, загалом - з деяких пір вони відчули себе "господарями життя", та й господарями нашого будинку теж, напевно. Намагаються влазити в особисте життя сусідів, дістають всіх своїми зібраннями і причіпками та інше. Ось, відчувши себе "великими начальниками" в нашому під'їзді, почали нарешті чіплятися і до мого паління - мовляв, не подобається їм. Спочатку - по-доброму - попросили курити не прямо на майданчику, а біля вікна. Я з цим погодився, курю біля відкритого віконця - хоча на вулиці ще далеко не літо і дуже холодно. Але і на цьому вони не заспокоїлися - тепер їм не подобається, що я курю взагалі. Але - даруйте - я ж теж такий же мешканець під'їзду, як і вони, плачу вчасно і в повному обсязі всі комунальні платежі, в які входить до речі і прибирання під'їзду та інше. Мені теж багато чого не подобається: і вихлопні гази їх автомобілів, якими я дихаю не тільки в під'їзді, але і в своїй квартирі, і постійний сміття на тій же сходи від їх взуття, по якому я змушений ходити в під'їзді, і міазми, истекающие від їх квартир в процесі приготування ними їжі, і постійні ремонти з раннього ранку і до ночі, які вони виробляють в своїх квартирах, і крики їхніх дітей під вікном моєї квартири на 1 поверсі, і постійні підпали їх же дітьми підвалу будинку, на 1 поверсі якого я живу, і т.д., і т.п. Самі розумієте - дим від десятка сигарет в день, тим більше біля відкритого вікна, не йде ні в яке порівняння з вихлопними газами від авто, якими ми всі дихаємо. Так чому ж я, добропорядний громадянин, який не приносить нікому ніякої шкоди, що стежить за чистотою в цьому ж під'їзді, і справно сплачує всі комунальні платежі, повинен вислуховувати погрози (ми подамо до суду, ми заколоти вікно і т.д.) і образи з боку охамевшіх сусідів? Відповідайте мені, будь ласка?


Привіт, куріння на сходовому майданчику є порушенням п.6 Правил користування жилими приміщеннями (затв. Постановою Уряду РФ № 25 від 21.01.2006 р.), згідно з яким користування житловими приміщеннями має здійснюватися з урахуванням дотримання прав і законних інтересів, що проживають у житловому приміщенні громадян та сусідів, вимог пожежної безпеки, санітарно-гігієнічних та інших вимог законодавства.

До того ж, куріння на сходовому майданчику є порушенням п.9.1 СанПин 2.1.2.1002-00 «Санітарно-епідеміологічні вимоги до житлових будівель та приміщень».

Вам загрожує адміністративне покарання за порушення санітарно-епідеміологічних вимог до експлуатації житлових будинків і громадських приміщень по ст.6.4 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення.

 

Додаткові матеріали:

  • Сусід змусив весь загальний хол своїми речами: що робити?
  • Вирішення питання про шум у дворі багатоквартирного будинку від автомобілів
  • Ремонт і стоянка вантажного автомобіля у дворі житлового будинку
  • Ремонт та утримання спільного майна багатоквартирного житлового будинку
  • Докучливі сусіди постійно заважають жити у власній квартирі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ