Чи належить особам, які втратили у пожежі все майно допомогу від держави і чи законний відмова в постановці в чергу на житло?

У 2006 році згорів муніципальний будинок, де була моя квартира. При зверненні на виділенні житла замість втраченого, мені відмовили у зв'язку з відсутністю такого і не поставили на облік нужденної, про що я не знала і про що дізналася тільки 01.07.2010г, коли звернулася за результатом просування черги. У цьому винен конкретна людина.
На даний момент житлофонд передали в адміністрацію поселення (раніше знаходився у відомстві районного підпорядкування). Звернувшись вже сюди з пакетом документів, мені сказали, що вони ставлять на облік тільки малозабезпечених, а то що я погорілець і на протязі 4-х років не можу отримати яке-небудь житло не має ніякого значення, тому я повинна обгрунтувати відповідними документами мій стан незаможної. Я вже пенсіонер з 3 березня 2010р, з 16 серпня звільнилася у зв'язку з виходом на пенсію. Знімати житло не можу. Моя пенсія 8300 рублів. Чому мене не ставлять н

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Необхідно уточнити в чиїй власності перебувала квартира: муніципалітету або у вашій? Допомога держави дійсно існує для осіб які втратили у пожежі житло або все майно. Ви вправі оскаржити дії (у вашому випадку бездіяльність) державних органів. Для цього у вас є строк протягом трьох місяців з дня, коли вам стало відомо про порушення ваших прав. Наші юристи після вивчення матеріалів справи допоможуть вам відстояти свої інтереси.

 

Додаткові матеріали:

  • Після відбуття покарання громадянин залишився без житла, тому його будинок ...
  • Чи є можливість для молодої сім'ї, що стоїть в черзі, отримати житло після ...
  • Який термін для отримання житла погорільцями стоять у черзі?
  • Відновлення права на отримання пільгового житла в судовому порядку
  • Відновлення права на отримання пільгового житла в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ