Чи може член ТСЖ вимагати від ТСЖ щомісячного звіту про витрати?

У нашому будинку функціонує ТСЖ. На загальних зборах членів ТСЖ вибрано правління, голова ТСЖ. Правління під керівництвом голови веде обслуговування будинку. Кошторис витрат затверджена на загальних зборах членів ТСЖ на рік, цифри наведені без обгрунтувань. Більшості членів ТСЖ байдужа сума платежів. Цією ситуацією успішно користується голова ТСЖ. Плата за 1кв.метр становить 112руб. 50коп., Плюс оплата додаткова за електроенергію загального користування і природно за своїм лічильником, теплоенергію і т.п. Чи має право член ТСЖ, що оплачує послуги за виставленими рахунками до 20тис. руб. за місяць, запросити акт з председатедя і правління із зазначенням переліку конкретних наданих послуг, їх вартість за квартал? Голова ТСЖ відмовляється це зробити. На її думку досить звіт представляти за рік в цілому. Спасибі за консультацію.

Валентина

Відповідь юриста:

Привіт, Валентина. Порядок ознайомлення з документами ТСЖ не обговорений законодавством. А значить, може бути встановлений кожним конкретним товариством в індивідуальному порядку, самостійно, та відображений у внутрішніх документах ТСЖ.
Якщо ж питання не врегульоване, то стаття 150 ЖК РФ передбачає створення ревізійної комісії з числа членів ТСЖ для перевірки фінансової діяльності товариства. Ревізії повинні проходити не рідше разу на рік. Таким чином, якщо голова відмовив вам у наданні видаткових документів, то ви можете ініціювати створення комісії хоч щомісяця.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має право садове товариство при наявності заборгованості по сплаті відкл ...
  • Чи міг голова СНТ відключити боржника від електроенергії без рішення суду?
  • Чи повинен власник житла в ТСЖ брати участь в ремонті спільного майна?
  • Чи повинен власник житла в ТСЖ брати участь в ремонті спільного майна?
  • Дії членів СНТ при незаконному відключенні електроенергії

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ