Чи можна застосувати положення про строк позовної давності щодо позову про стягнення заборгованості по комунальних послугах?

з березня 2005 по червень 2008 утворилася заборгованість по квартплаті за 3 прописаних осіб. Квітень 2008 суд визначив про солідарне участю проживають в оплаті кому послуг. Липень 2008 однієї людини по суду визнали не проживають в квартирі і виписали. Липень 2009 судовий наказ про стягнення повної заборгованості з головного квартиронаймача. на суді не була присутня, т до не була про це повідомлена. Вересень 2010 позовну заяву про сплату повної заборгованості + пені.
Питання: чи діє в моїй ситуації строк позовної давності? Якщо ні, то можна зменшити суму заборгованості, якщо заяву на перерассчет не подавалося?

марина

Відповідь юриста:

Привіт, Марина. У зазначеному вами випадку можна заявляти про застосування строку позовної давності в частині, що перевищує 3-річний строк до дня подання позовної заяви, однак це не означає, що суд погодиться. Переривають перебіг строку позовної давності тільки дії, що свідчать про визнання боргу (наприклад, часткова оплата за відповідні місяці), і лише в цьому випадку заборгованість може бути стягнена більш ніж за три роки. Ви можете подати свій розрахунок на судовому засіданні.

 

Додаткові матеріали:

  • Який термін позовної давності при стягненні боргу з спадкоємця?
  • Які документи необхідно додати до позовної заяви про розділ майна, нажитого ...
  • Чи може муніципалітет оскаржити приватизацію квартири?
  • Який строк позовної давності у справах про стягнення заборгованості?
  • Позовна давність

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ