Чи можна підписати заяву про ознайомленні зі ст. 177 КК РФ на прохання судових приставів виконавців?

Здравствуйте. Мій чоловік є особистим поручителем по кредиту взятому фірмою, в якій він був співзасновник. Фірма фактично розпалася, а кредит не повернула і чоловік як поручитель кредит не повернув. На чоловіка заведено кримінальну справу, і передано судовим приставам. Так як взяти у нас нічого (у власності квартир, машин, будинків, рахунків немає, тільки муніципальна квартира де ми живемо з 4-ма дітьми, на роботу влаштуватися не може) Судові пристави викликали чоловіка і попросили написати заяву, після якого провадження у справі закриють або припинять (відправлять в банк папір, що взяти нічого):
"Я, ПІБ, по кредиту гроші не отримував, являюсь поручителем по ТОВ" Морозний Візерунок "і по ст.177 КК РФ попереджений." З підписами 2-х свідків.
Питання: Для чого цей лист? Адже поручитель несе відповідальність перед банком, незалежно від того отримував або не отримував кредит. Чи немає тут якоїсь каверзи? На мій погляд логічніше скласти яку-небудь фінансову довідку про доходи або їх відсутності і на підставі цього призупиняти справу. Писати чи не писати необхідну заяву? Якщо ні, то що робити взагалі?

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. При закінчення виконавчого провадження у зв'язку з неможливістю стягнення і відсутністю у боржника будь-якого майна судові пристави виконавці дійсно можуть попросити вашого чоловіка написати заяву про те, що кредитних грошей він не отримував і попереджений про відповідальність за злісне ухилення від погашення кредиторської заборгованості: т. тобто за приховування майна, доходів і т.п. при стягненні заборгованості.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо після погашення заборгованості за кредитом, колектори вимаг ...
  • Що робити з неіснуючим боргом перед банком: як покарати шахраїв?
  • Чи можуть заарештувати майно знаходиться в квартирі, в якій у боржника є ча ...
  • Чи може банк накласти стягнення на квартиру поручителя по кредиту?
  • Чим загрожує несплата кредиту в строк, якщо банк надішле заяву до суду?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ