Чи правомірні дії співробітників ДІБДР, які склали протокол про правопорушення по відношенню до випівшему власнику автомобіля, який спав в машині?

Добрий день! Хочу попросити Вашої допомоги і ради в ситуації, яка сталася зі мною 3 дні тому. Моя знайома на законних підставах керувала моїм автомобілем ввечері в минулу суботу. Раптово сталася поломка а /м, обламалася кульова опора на передньому правому колесі, після чого колесо вивернуло в сторону на 180 град. і автомобіль бампером вдарився об бордюр і отримав пошкодження. Так як далі машина їхати не могла, то знайома приїхала до мене додому, віддала ключі та пообіцяла вирішити питання з евакуатором. Так як час було вже 22ч. мені довелося з братом поїхати до машини для того щоб просто охороняти її. Ми просиділи в машині до 8 год ранку, за цей час випивали алкогольні напої у вигляді пива. О 8.30 під'їхав наряд співробітників ДІБДР і склав протокол про вживання спиртних напоїв після ДТП. Після чого мене звозили на медичний огляд, машину забрали на штрафмайданчик за допомогою евакуатора. Знайома приїхала о 9.30 коли а /м вже вантажили на міліцейський евакуатор. Вона привезла гроші для транспортування а /м, але було вже пізно. Як ми не просили співробітників ГИБДД не ставити хоча б машину на штрафмайданчик, а відвезти її відразу в сервіс, все марно. Зараз справа передається до суду і загрожують позбавленням прав, але за що? Адже я ж не керував автомобілем, та й це неможливо було зробити. Мені кажуть: доведи, що не ти приїхав в місце ДТП, але як це зробити. Єдине що порадили співробітники ДПС - готуй до суду характеристику з місця роботи, і клопотання, може бути тоді суд скостити термін позбавлення. Порадьте куди можна звернутися за допомогою, може бути піти в прокуратуру або подати зустрічний позов. Хіба я повинен доводити, що не приїжджав на місце ДТП, адже коли мене затримали, я мирно спав разом з братом в машині.

Сергій

Відповідь юриста:

Привіт, Сергій. На жаль таких несправедливих ситуацій багато, але погодьтеся, чому співробітники ГИБДД повинні вірити вам на слово? Вам доведеться захищати себе в судовому засіданні шляхом надання показань свідків: наприклад, знайомої, управляла транспортним засобом. У даній ситуації вам не завадить допомога кваліфікованого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи правильно вчинив інспектор ГИБДД склавши протокол про керування транспор ...
  • Що робити, якщо у керуючого автомобілем особи водійські права вилучені на 4 ...
  • Оскарження дій співробітників ДІБДР по позбавленню прав в судовому порядку
  • Як довести свою невинність в судовому засіданні про позбавлення прав?
  • Уникнути позбавлення прав водія за залишення місця ДТП

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ