Як правильно скласти позовну заяву про отримання житла?

ЦЕ НАШ ПОЗОВ ДО СУДУ, ДОПОМОЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА, ПІДКАЖІТЬ що потрібно додати-забрати, і на що можна розраховувати в нашій ситуації, чи потрібен на процесі адвокат? ************
Ми є молодими сім'ями - членами некомерційної організації - «Міжрайонний молодіжний житлово-будівельного кооперативу Північного адміністративного округу міста Москви», учасниками міської програми «Молодій родині - доступне житло».
ММ ЖБК САО м. Москви був створенийв 2003 році за ініціативою муніципальних утворень Північного адміністративного округу м. Москви з метою виконання Московської програми «Молодій родині - доступне житло» на підставі рішень постанови Уряду м. Москви № 118 "Про першочергові заходи щодо забезпечення прав молодих сімей на житло" і постанови уряду м. Москви № 805 "Про Московської програмі" Молодій родині - доступне житло "на 2003 - 2005 роки".
Згідно з протоколом загальних зборів засновників ММ ЖБК САОм. Москви від 18.12.2003г. в Раду кооперативу входили: депутат Московської міської думи - І.М. Рукина, заступник префекта САО м. Москви - А.С.Ашмарін, Начальник Управління житлової політики та житлового фонду міста Москви по САО - Н.Н.Сіналеев, Глава Управи району «Аеропорт» Північного адміністративного округу міста Москви - Мельник Володимир Григорович, Голова експертної ради з економічної політики Московської міської Думи - Козлов Володимир Львович.
У 2004 році мизвернулися в Консультаційний центр даної програми в Управління Департаменту житлової політики та житлового фонду м. Москви в САО, де нам були дані пояснення про те, що ми є не черговиками міста і підходимо тільки до 3-й групі учасників програми. Для цієї категорії громадян містом був передбачений позабюджетний варіант, а саме Міжрайонний молодіжний житлово-будівельний кооператив САО, куди нас і направив цей Центр.
В результаті близько ста молодих московських сімей(Не черговиків міста) вступили в Кооператив, щоб побудувати собі житло на позабюджетні кошти. Договору з пайовиками укладалися на різні терміни (2 роки, 68 і 10 років). За умовами договору першу половину терміну ми оплачуємо 50% від вартості квартири і в'їжджаємо в неї, далі вже проживаючи в ній, виплачуємо залишилися 50%, після чого квартира переходить до нас у власність.
У 2004 році розпорядженням Префекта від 25.05.2004р. № 4077 В.І.Об'едкова була схвалена Концепція роботи ММЖБК САО м. Москви з молодими сім'ями - учасниками програми «Молодій родині - доступне житло» 2-ий і 3-ей групи обліку по поліпшенню їх житлових умов. Начальником АПУ САО В.М.Дьячковим спільно з НІІіПІ Генплану міста Москви в місячний термін після виходу даного розпорядження повинні були бути підготовлені пропозиції щодо забезпечення в 2004-2005 р. майданчиками будівництва житлових будинків в рамках програми «Молодій родині - доступне житло на 2003 - 2005 роки ».
У 2005 році вийшлорозпорядження Уряду Москви від 19.08.2005 року № 1600-РП «Про проектування житлових будинків за адресами: Керамічний проїзд, вл. 77/1 та Дубнинська вулиця вл. .46 /1 ». Дана майданчик під будівництво будинків для молодих сімей перебувала в 50 метрах від залізниці і в 500 метрах від сортувальної станції Бескудніково, згідно з висновком НДІ Природокористування міста Москви, проектоване будівництво відповідало всім екологічним вимогам і нормативам.
На підставі даногопостанови (від 19.08.2005 року № 1600-РП), кооперативом був розроблений проект під будівництво будинків для молодих сімей. Проектна документація пішла на узгодження в різні структури м. Москви, але в 2006 році градообоснованіе проекту було відхилено Департаментом Природокористування по причині пріоритету збереження від вирубки декількох кубів деревини. Наш кооператив врахував ВСІ рекомендації Уряду Москви та Департаменту природокористування, відкоригувавши проект в термін, скоротившикількість проектованих будинків в 25 рази, передбачивши ще й додаткове озеленення, та облаштування прибудинкової території.
У тому ж 2005 році виходить другий етап московської програми «Молодій родині - доступне житло на 2006-2008рр.» Від 13.12.2005 року № 994-ПП, в якому в черговий раз була схвалена практика Північного округу міста Москви по створенню молодіжного житлово-будівельного кооперативу.
З метою надання підтримки молодим сім'ям, активно беруть участь у вирішенніжитлової проблеми і не переслідують комерційні інтереси, префектурам адміністративних округів в черговий раз було доручено надавати організаційну підтримку у створенні МЖСК АТ і виділення їм земельних ділянок на території округу для цілей будівництва житла учасників Програми на позабюджетної основі.
У 2007 році виходить розпорядження Уряду Москви від 12.02.2007 № 219-РП «Про внесення змін до розпорядження Уряду Москви від 19 серпня 2005р. № 1600-РП, замінивши впункті 1 слова «в 2005-2006рр.» словами «у термін до 30 грудня 2007 року».
У тому ж році здійснення даного проекту було заборонено рішенням Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності розміщення об'єкта капітального будівництва на території міста Москви (протокол засідання від 27.09.2007 № 5) у зв'язку з тим, що будівництво житлових будинків за адресами: Керамічний пр., вл . 77/1 та Дубнинська вул., Вл. 46/1 визнано «точкової» забудовою. Важливо відзначити, що згідно із законодавством, створення житлового будинку нашим кооперативом було проектом соціальної міської програми та відповідно до п. 2 постанови Уряду Москви від 21 серпня 2007 року № 714-ПП 2 «Про заходи щодо впорядкування розміщення окремих об'єктів капітального будівництва на забудованих територіях в місті Москві »не могло бути включено в список об'єктів« точкового »будівництва.
У відповідність з дорученням Мера Москви Ю. М. Лужкова від 24.03.2008 року № 4-19-2492/7-6 префектурою САТ був підготовлений і направлений на узгодження в міські організації в установленому порядку проект розпорядження Уряду Москви «Про внесення змін та доповнень в розпорядження уряду Москви від 19 серпня 2005 року № 1600-РП ». Зміни до розпорядження уряду Москви від 19 серпня 2005 року № 1600-РП «Про проектування житлових будинків за адресами: Керамічний проїзд, вл. 77/1 та Дубнинська вулиця вл. .46 /1 (САО) »вносилися в частині заміни адрес на Західне Дегуніно, мкр. 10А, корп. 4-1 4-2 4-3 8-1 8-2 8-312-112-212-3 і термін проектування - до 1 липня 2009 року. Даний проект був відхилений від погодження Москонтроль і Департаментом по конкурентній політиці міста Москви, як не відповідний нормам федерального законодавства зважаючи надання земельних ділянок для будівництва на безконкурсній основі.
У 2009 році вийшло розпорядження Уряду Москви від 19 серпня 2009р. № 1827-РП, про те що, розпорядження Уряду Москви від 19 серпня 2005р. № № 1600-РП «Про проектування житлових будинків за адресами: м. Москва, Керамічні проїзд, вл.77 /1 і Дубнинська вул., Вл.46 /1» втратило чинність.
І міжрайонного молодіжному житлово-будівельному кооперативу запропоновано надати в установленому порядку в Департамент економічної політики та розвитку міста Москви висновок Департаменту дорожньо-мостового та інженерного будівництва міста Москви про понесені витрати при реалізації інвестиційного проекту.
Департамент економічної політики та розвитку м. Москви на підставі висновку Департаменту дорожньо-мостового та інженерного будівництва міста Москви повинен забезпечити виплату компенсації по відшкодуванню витрат, пов'язаних з реалізацією проекту.
Далі рік 2010 - Департамент економічної політики та розвитку міста Москви виносить рішення, про те що згідно з чинним законодавством відшкодування понесених витрат ММ ЖБК САО можливо тільки через суд, у разі відповідного рішення Арбітражного суду м. Москви.
Згідно фінансовим планам в 2007 і в 2008 роках нашим сім'ям мали бути надані у користування та володіння, житлові приміщення для подальшого придбання нами права власності на нього.
Однак, на порозі рік 2011 - наших оплачених квартир, як не було, так і немає.
В купівлю довгоочікуваних квартир ми вкладали деколи останні гроші, часто ущемляючи своїх дітей, які в даній ситуації ні в чому не винні.
Уряд м. Москви, Префектура Північного округу міста Москви, Департамент житлової політики та житлового фонду міста Москви виступали головним гарантом для наших сімей на момент вступу до кооперативу.
У відповідності зі ст. 40 п. 2 ст. 53 Конституції РФ. Ст. 16 ст. 151 і ст. 1069 ЦК України, ст. 28 п.5 закону про захист прав споживачів, просимо:
1. Визнати наші родини, постраждалими від діяльності Уряду міста Москви і Департаменту житлової політики та житлового фонду міста Москви в рамках реалізації міської програми «Молодій родині - доступне житло»;
2. Виділити у власність квартири згідно з договорами з ММ ЖБК САО м. Москви в Північному адміністративному окрузі міста Москви.

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. Для отримання експертного висновку по тексту позовної заяви вам необхідно записатися на консультацію юриста. Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи достовірна інформація про те, що організації з медичної ліцензією звільн ...
  • Як інваліду отримати житло, що відповідає вимогам програми реабілітації?
  • Чи відповідає Закон міста Москва "Про забезпечення права жителів міста Мос ...
  • Чи законно зняття з черги на поліпшення житлових умов?
  • Адміністрація вимагає від сім'ї виписатися з житлового приміщення: чи прав ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ