Чи можна переуступити право вимоги боргу до банкрута?

Арбітраж.
Компанія "А" відвантажила Компанії "Б" матеріали на кілька мільйонів руб. в 2008 р. "Б" пославшись на кризу відмовилася платити, пошуки можливих шляхів вирішення не увінчалися успіхом. в середині 2010 у "Б" запущена процедура банкрутства, "А" в реєстрі кредиторів третій черзі.
"А" в силу деяких причин з кінця 2008 року діяльності не веде, але звітність здається. питання: чи існує можливість перевести в цій ситуації право вимоги боргу від "Б" з компанії "А" на іншу компанію "В"?

Василь

Відповідь юриста:

Привіт, Василь. Договір поступки права вимоги, укладений боржником з окремим кредитором чи іншою особою після прийняття арбітражним судом заяви про визнання боржника банкрутом і (або) протягом шести місяців, що передували подачі заяви про визнання боржника банкрутом, може бути визнана судом недійсною, якщо зазначена угода тягне за собою переважне задоволення вимог одних кредиторів перед іншими кредиторами.

Відповідно до пункту 3 статті 103 Федерального закону «Про неспроможність (банкрутство) (далі - Закон про банкрутство) угода, укладена або досконала боржником з окремим кредитором чи іншою особою після прийняття арбітражним судом заяви про визнання боржника банкрутом і (або) протягом шести місяців, що передували подачі заяви про визнання боржника банкрутом, може бути визнана судом недійсною за заявою розпорядника майна чи кредитора, якщо зазначена угода тягне за собою переважне задоволення вимог одних кредиторів перед іншими кредиторами.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може фізична особа визнати себе банкрутом і як це робиться?
  • Виплата заробітної плати співробітникам підприємства - банкорота
  • Визнання угоди недійсною
  • Визнання обміну жилими приміщеннями недійсним
  • Визнання угоди недійсною

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ