Що робити відповідачу якщо позивач подав заяву про визнання батьківства?

Добрий день, шановні юристи!
У мене така ситуація: У мого чоловіка була жінка, від якої у них народилася дочка в травні 2010 р. Вони познайомилися в серпні 2009 р. по інтернету, вона приїхала до нього у відпустку на 2 тижні, потім поїхала в Ростов і 9 вересня повідомила , що вагітна. Вони жили цивільним шлюбом у нього в г.Подольске тільки в період її вагітності (з листопада 2009 по квітень 2010), потім вона поїхала народжувати до себе в м.Ростов-на-Дону, народила доньку, а приїжджати назад в Подольск відмовлялася. Коли вона дзвонила - тільки вимагала грошей. Чоловік їй перший час висилав гроші, і коли їздив - теж привозив, а один раз вислав мало, а вона почала вимагати. На що він їй сказав, що буде її і дочка містити тільки в тому випадку, якщо вони будуть жити разом однією сім'єю. Вона його ображала, лаялась, але до нього не приїхала. З тих пір він їй нічого не відправляв.
Зараз вона подала в суд на встановлення батьківства і стягнення аліментів. Доклала тексти смс, в яких він називав дівчинку дочкою, говорив, що любить їх і т.д., фотографії, де вони з ним разом на тлі г.Подольска, свідоцтво про народження доньки. У свідоцтві про народження в графі батько - стоїть прочерк.
Він - не громадянин РФ і ніде офіційно не працює.
Його викликали в суд на допит, він сказав, що не впевнений, що це його дочка і на оплату експертизи грошей немає, і що він не згоден на розгляд справи в Ростовській області без його присутності, а також хоче, щоб експертиза була в москві.
Зараз результати допиту відправлені в ростовський суд.
Я хотіла дізнатися, які є варіанти розвитку ситуації і чи можна якось виграти цю справу.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. На жаль для відповідача (вашого чоловіка), у позивача достатньо доказів батьківства відповідача і без проведення генетичної експертизи. Підсудність справи про встановлення батьківства є альтернативною, тобто справа може розглядатися і за місцем проживання позивача і за місцем проживання відповідача, за вибором позивача. Ваш чоловік може визнати батьківство і виплачувати мінімальні аліменти.

 

Додаткові матеріали:

  • Яке громадянство у дитини, якщо у його батьків воно різне?
  • Чи можна стягнути аліменти з батька дитини, який відмовився подати заяву пр ...
  • Як встановити батьківство дитини, якщо мати проти подати заяву в ЗАГС?
  • Порядок встановлення батьківства в судовому порядку і розмір державного мит ...
  • Встановлення батьківства під час вагітності проти волі вагітної

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ