Порядок встановлення батьківства в судовому порядку і розмір державного мита на позов даної категорії?

Здравствуйте. Два з половиною роки назал я народила двійню. Біологічний батько дітей самоусунувся від спілкування після встановлення факту вагітності. Спілкування він уникає. Як правильно вчинити для одержання аліментів з батька дітей? Місце роботи його відомо. Рік тому він одружився і у нього народилася ще одна дитина. Наші відносини узаконені не були. У чому буде полягати процедура встановлення батьківства? Який відсоток від з.пл будуть складати його аліменти на моїх дітей. Як краще вчинити при зверненні до суду і подачі позовної заяви про визнання батьківства та призначення аліментів? Наскільки це затратно. При необхідності проведення медико-генетичної експертизи яка сторона її оплачує? При встановленні батьківства у свідоцтві про Роден дитини прізвище дитини зміниться на прізвище батька? Заздалегідь вдячна за відповідь.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. У разі народження дитини у батьків, які не перебувають у шлюбі між собою, і при відсутності спільної заяви батьків питання про походження дитини вирішується судом у порядку позовного провадження за вашою заявою.

1. При підготовці справ про встановлення батьківства до судового розгляду і в ході розгляду справи суддя (суд) в необхідних випадках для роз'яснення питань, пов'язаних з походженням дитини, вправі з урахуванням думки сторін і обставин по справі призначити експертизу. Висновок експертизи з питання про походження дитини, в тому числі проведеної методом "генетичної дактилоскопії", в силу ст.78 ЦПК РФ є одним з доказів, яке має бути оцінений судом у сукупності з іншими наявними в справі доказами, оскільки відповідно до ч. 2 ст.56 ЦПК РФ ніякі докази не мають для суду наперед встановленої сили.
2. При направленні до суду позову про встановлення батьківства та стягнення аліментів державне мито становить 100 рублів, проте цю суму сплатить відповідач. Аліменти на дітей будуть виплачуватись з моменту встановлення батьківства. Розмір аліментів на двох дітей дорівнює 1/3 розміру заробітної плати, так як у відповідача ще є 1 дитина.
3. При встановленні батьківства прізвище дітей мінятися не буде.

 

Додаткові матеріали:

  • Що зробити для встановлення батьківства дитини і записи в якості батька?
  • З якого моменту буде платити аліменти батько, після встановлення батьківств ...
  • Чи може суд відмовити позивачеві у встановленні батьківства з певних причин ...
  • Встановлення факту визнання батьківства
  • Встановлення батьківства

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ