Як оскаржити позовну заяву про визнання особи недієздатною?

Здравствуйте.Скажіте ласка следующее.В 2008 вироком Почінковского райсуду Смоленської області був визнаний недієздатним за заявою своєї мами.О судовому засіданні повідомлений небув В судове засідання запрошений не бил.Заключеніе психіатра про неможливість бути присутнім у залі суду не показивалі.Решеніе суду показала мама тільки через три місяці після пріговора.Обжаловать НЕ возможно.Законно це? У 2009 мама подала заяву до суду про відновлення моєї дієздатності та скасування, встановленої надомної опекі.В результаті двох судових засідань слухання справи припинено, тому від опікуна (моєї мами) надійшла заява про відмову від заявлених требованій.У мене питання: як можна оскаржити рішення суду і кому.І чи має сенс? Опікун не обжалует.Спасібо.

Євген

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. Відповідно до частини 3 статті 22 Цивільного кодексу РФ, "якщо підстави, в силу яких громадянин був визнаний недієздатним, відпали, суд визнає його дієздатним. На підставі рішення суду відміняється встановлена над ним опіка". При цьому цивільним процесуальним законодавством встановлюється коло осіб, які можуть звернутися до суду із заявою про визнання особи дієздатним: відповідно до частини 2 статті 286 Цивільного процесуального кодексу РФ, з такою заявою можуть звернутися опікун, член сім'ї, психіатричне або психоневрологічне установа, орган опіки та піклування.
Так як ви позбавлені дієздатності, то оскаржувати рішення суду в наглядову інстанцію можуть тільки особи, зазначені вище.

 

Додаткові матеріали:

  • Як здати квартиру, якщо власник недієздатний і не може займатися цим?
  • Що робити, якщо вітчим весь час п'є і неналежно поводиться?
  • Як оскаржити рішення суду про відмову у відновленні дієздатності?
  • Заяву до суду на усиновлення
  • Визнання громадянина недієздатним

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ