Чи має колишній будівельник-виконроб право на дострокову пенсію в 57 років?

Добрий день, шановні!
Цікавить таке питання. Мені 57 років, трудовий стаж більше 25 років в якості будівельника виконроба до цього пропрацював 10 років Давно ще Можливий ні достроковий вихід на пенсію? Адже як пишуть: Відповідно до пп. 2 п. 1 ст. 27 Федеральний закон від 17 грудня 2001 р. N 173-ФЗ "Про трудові пенсії в Російській Федерації ", дострокова трудова пенсія по старості призначається чоловікам по досягненні віку 55 років і жінкам після досягнення віку 50 років, якщо вони пропрацювали на роботах з важкими умовами праці відповідно не менше 12 років 6 місяців і 10 років і мають страховий стаж відповідно не менше 25 і 20 років.
У разі, якщо зазначені особи пропрацювали на перерахованих роботах не менше половини встановленого строку та мають необхідну тривалість страхового стажу, трудова пенсія їм призначається із зменшенням віку, передбаченого статтею 7 цього Закону, на один рік за кожні 2 роки і 6 місяців такої роботи чоловікам і за кожні 2 роки такої роботи жінкам;

Олександр Вікторович

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олександр Вікторович.
Роботи і спеціальності, що відносяться до будівництва, які дають право на пільгову пенсію, наведені в Списку № 2 затвердженому постановою Кабінету Міністрів СРСР від 26 січня 1991 р. № 10 (розділ XXVII). Застосовується він і в даний час відповідно до постанови Уряду РФ від 18 липня 2002 р. № 537. У список входять як робочі спеціальності, так і посади керівників та спеціалістів.

До пільговим робочим спеціальностям, зокрема, відносяться:
- Асфальтобетонник;
- Бітумщікі;
- Муляри (бригадні);
- Камнетесов;
- Покрівельники рулонних покрівель та покрівель із штучних матеріалів, зайняті на роботах із застосуванням мастик і грунтовок;
- Машиністи укладальників асфальтобетону та ін

До керівникам і фахівцям, які мають право на пільгову пенсію, віднесені майстра будівельних та монтажних робіт і виконроби. В окрему групу виділені підземні роботи по будівництву і ремонту метрополітенів і підземних споруд.

Будівельникам пенсія призначається на п'ять років раніше (чоловікам, які досягли віку 55 років), якщо вони пропрацювали на роботах з важкими умовами праці не менше 125 років і мають страховий стаж відповідно не менше 25 років.

Пільги покладені і працівникам, які пропрацювали на важких роботах не менше половини встановленого строку (для чоловіків - шість і більше років), у яких є необхідний страховий стаж (25 років - для чоловіків).

 

Додаткові матеріали:

  • Чи зараховується до трудового стажу педагога робота музичним керівником?
  • Як подати позовну заяву до суду про призначення пенсії?
  • На які виплати може розраховувати співробітниця ліквідованого підприємства, ...
  • Як обчислюється загальний трудовий стаж під час догляду за дитиною?
  • Можливість отримання звання "ветеран праці" при відсутності підпису мініс ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ