Як правильно зібрати докази для направлення позову на встановлення батьківства і стягнення аліментів?

Добрий день,
Збираюся подавати позов на встановлення батьківства і стягнення аліментів. Вчора була в суді, щоб подивитися зразок позовної заяви. У тексті заяви зазначено, що позивач і відповідач в певний період перебували у фактично шлюбних відносинах, вели спільне господарство, мали спільний бюджет і т.д. А якщо позивач і відповідач просто зустрічалися, але не проживали спільно, то відповідача не можна визнати батьком дитини і стягнути аліменти? Також у переліку доданих документів вказана довідка про зарплату відповідача. Але мені її отримати нев!
озможно, тому з батьком дитини ми зараз не спілкуємося категорично. Тобто я можу отримати цю довідку тільки за запитом суду. Чи можна в цьому випадку подати позовну заяву без такої довідки? І останнє запитання: до позовної заяви необхідно додати документи, що підтверджують позовні вимоги, тобто підтверджують наші близькі стосунки, результатом яких було народження дитини. Ці докази є в моєму мобільному телефоні. У якому вигляді я можу їх надати? Або знову ж таки потрібен запит суду на отримання роздруківки смс-перепис!
ки і тіл. переговорів?
З нетерпінням чекаю на Вашу відповідь.

Євгенія

Відповідь юриста:

Привіт, Євгенія. Ви можете вимагати встановлення батьківства та стягнення аліментів навіть у разі "одноразових" відносин. Для отримання довідки про доходи вам необхідно подати до суду клопотання про стребованіі довідки про доходи відповідача з його місця роботи. Деталізацію смс-повідомлень зі свого телефону ви можете отримати в офісі оператора пред'явивши сім-карту і паспорт. Наші фахівці допоможуть вам у вирішенні всіх проблем пов'язаних з питанням встановлення батьківства та стягнення аліментів.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна стягнути аліменти з батька дитини, який відмовився подати заяву пр ...
  • Як встановити батьківство дитини, якщо мати проти подати заяву в ЗАГС?
  • Порядок встановлення батьківства в судовому порядку і розмір державного мит ...
  • З якого моменту буде платити аліменти батько, після встановлення батьківств ...
  • Встановлення батьківства

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ