Неповнолітня дитина, катаючись на скутері, наїхав на жінку, після чого її чоловік розколоти скутер і побив дитину. Яка відповідальність його чекає і як правильно скласти цивільний позов?

Мій неповнолітній син, катаючись на скутері, наїхав на жінку з коляскою, тут же був побитий її чоловіком, який ішов поруч із жінкою. В результаті наїзду жінка отримала незначні забої ніг, а мій син в результаті побиття-перлом лобової і гратчастої кісток черепа з внутрішньої гематомою, забій головного мозку, гематому ока. Син відлежав у лікарні 21 день, зараз перебуває на лікуванні у невропатолога. Також чоловік ногами розколоти скутер. У відношенні цього чоловіка порушено кримінальну справу за ст. 111 ч.1. Питання: 1) чи правильно, що порушено кримінальну справу тільки за однією статтею? 2) Що необхідно для того, щоб в цивільному позові, вказати суму матеріального збитку у відношенні скутера, тобто яку експертизу проводити? 3) Якщо відповідач домовитися зі мною до суду, чи дадуть йому хоч якийсь термін (може навіть умовний)?


Людмила

Відповідь юриста:

Привіт, Людмила. 1) ви можете написати заяву про порушення кримінальної справи за статтею 167 Кримінального кодексу РФ Умисне знищення або пошкодження майна. 2) судова автотехнічна експертиза техстану транспортного засобу. 3) вам необхідно розрізняти поняття цивільного позову, в межах якого ви вимагаєте винного відшкодувати вартість пошкодженого скутера, і кримінального судочинства, розпочатого з причини нанесення вашому синові тяжкої шкоди здоров'ю. Якщо в першому випадку можлива "світова", то діяння, кваліфіковані в ст. 111 КК РФ, відносяться до справ публічного обвинувачення і "домовитися" в даному випадку не вийде. Суддя винесе або обвинувальний, або виправдувальний вирок.
Для того, що б винна особа не уникнуло належного покарання, представлення ваших інтересів краще довірити кваліфікованим юристам. Наші фахівці мають великий досвід роботи в цій сфері.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може працювати в правоохоронних органах особу, звільнену від кримінально ...
  • Чи можна отримати відшкодування моральної шкоди при заподіянні фізичного?
  • Чи можна притягти до відповідальності позивача і відповідача за наклеп?
  • Відшкодування шкоди і притягнення до кримінальної відповідальності винну в ...
  • Слідчий не видав постраждалій стороні постанову про припинення кримінальної ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ