Незаконна прибудова сусідом, що завдала матеріальної шкоди

Добрий день, підкажіть будь ласка кроки по виходу з ситуації, що склалася: що робити, до кого йти, які документи збирати.

Ситуація наступна. 2 роки тому чоловік придбав квартиру в МЖК Квартира знаходиться на 8 поверсі. Під час чорнового ремонту квартири (злам старих матеріалів, вирівнювання стін і т.д.) в весняний і осінній період під час дощів ми виявили що зверху нас заливають - місце затоки лоджія, яка об'єднана з квартирою. Дощова вода йшла не по водостоку, а стікала по трубах, по стінах (3 стіни). Ми неодноразово зверталися до сантехнікам, фіксували протікання, ходили до сусіда зверху з даною проблемою. З'ясувалося наступне - сусід зверху на загальдомовий даху зробив прибудову до своєї квартири (зимовий сад) і при будівництві були порушені комунікації водостоку - вже не знаю яким чином, але вода як годиться не стікає в трубу, а тече поруч; він цього не бачить бо у нього все там забетоновано і закладено плиткою. Виявилося, що не одні ми страждаємо, на 4 поверсі в цей період також проводили чорновий ремонт і там теж капала вода і по стінах і по стелі і по трубах. Зрештою ми звернулися до головного інженера даного комплексу, щоб він якось допоміг в даній ситуації - все повторювалося, вже все разом ходили до сусіда, який обіцяв все виправити. Ніби як робив ремонт, але так як це була зима особливих протікання ми не помічали і заспокоїлися.

У зв'язку з певними обставинами ми призупинили ремонт, і зараз восени вирішили відновити, тобто потому рік. Зараз якраз йдуть дощі і ситуація повторюється знову. Сусіда зверху ми поки ніяк не можемо застати вдома, йти до головного інженера немає вже ніякого бажання, в диспетчерській всі заявки з 2009 року є. Підкажіть в які інстанції необхідно звернутися, щоб дати справі хід?

Заздалегідь дякую!

Відповідь юриста:

Здрастуйте, вам необхідно направити в суд позовну заяву. Якщо прибудова незаконна, то вашому сусідові доведеться її знести. Якщо ж прибудова законна, але виконана з певними порушеннями, то сусіда зобов'яжуть усунути дані недоліки. До того ж якщо було завдано збитків вашому майну і ви хочете отримати компенсацію, то необхідно зафіксувати даний збиток і оцінити його, після чого включити вимогу про відшкодування майнової шкоди в позовну заяву.

 

Додаткові матеріали:

  • Відшкодування матеріального збитку, заподіяного в результаті зведення спору ...
  • Як розраховується збиток, заподіяний затокою квартири?
  • Мою квартиру затопили сусіди зверху (виконували чорнові робіт
  • Як дізнатися прізвище сусіда зверху для пред'явлення вимоги про стягнення ...
  • Незважаючи на оплату ремонту дах гаража продовжує протікати: що робити?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ