Відшкодування витрат на поховання, якщо похований не та людина

як нам визнати померлим батька? є СТОТ яка все пояснить! фио змінені.
Сім'я помилково поховала невідомо кого


Родині Бухаріна 1 квітня цього року запам'ятається надовго - в цей день «воскрес» батько їх сімейства, якого днем раніше вони поховали.

- 29 березень до мами прийшов дільничний міліціонер, який розповів, що її чоловік, з яким вони не живуть уже понад 10 років, знайдений мертвим у своїй квартирі, - розповідає син «покійного» Михайло Бухарін. - Дільничний сказав, що сусіди звернулися до чергової частини зі скаргою на запах з квартири батька. Квартиру розкрили і виявили труп чоловіка. Експертиза показала, що він пролежав там 9 днів. Весь цей час в будинку працювала газова плита і через високу температуру труп сильно розклався.

Дільничний сказав родичам, що в квартирі з покійником були знайдені документи на ім'я Михайла Бухаріна (батька) і його двоюрідного брата Миколи. Сусіди розповіли, що Михайло проживав один, регулярно випивав і шумів, а тут тиждень його не чути. Міліція прийшла до висновку, що небіжчик - це і є господар квартири. Родичам померлого було запропоновано провести впізнання трупа.

- Ми не пішли, - сказав син. - Ви уявляєте, на кого він був схожий? Нам не захотілося дивитися на спотворений напіврозкладений труп. Його і ховали в закритій труні, від якого сильно пахло.

31 березня небіжчика поховали на кладовищі «Улибишева». Були присутні всі близькі люди Михайла Бухаріна-старшого. Закопали, пом'янули, трохи заспокоїлися і повернулися до звичайного життя. А1 квітня «покійний» з'явився на ганку магазину, в якому працює його дружина Світлана Бухаріна. Михайло підійшов до неї зі словами: «Та знаю я, що ви мене поховали» і купив горілки. Світлана оніміла від шоку і помацала свого чоловіка, якого напередодні вона проводила в останню путь.

Родичі Михайла Бухаріна-старшого витратили на його похорон 30 тисяч рублів і при можливості хотіли б їх повернути. Хоча хто повинен відшкодувати збиток - їм не ясно. Сам «покійний» Бухарін збирається писати заяву в суд, щоб його визнали живим і відновили всі документи.

За нашими даними, сталася велика помилка - імовірно, в квартирі помер двоюрідний брат Михайла Бухаріна. Так вважає і сам Михайло, у якого в останні дні проживав Микола.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, вимагати відшкодування витрат на поховання в цьому випадку неможливо, так як і дружина, і діти відмовилася від впізнання і, відповідно, була порушена сама процедура впізнання. До того ж труп був розклався і, за словами співробітників поліції, не підлягав ідентифікації, то потрібно провести впізнання за збереженими відбитками пальців, станом зубів або шляхом генетичної експертизи.

Вам і вашому батькові необхідно надати директору кладовища рішення суду, за яким буде визнана недійсною запис про смерть. Після чого директор звернеться в правоохоронні органи і зніме табличку з ім'ям вашого батька з могили.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має дочку право на частку в квартирі належала її померлому батьку на пра ...
  • Чи є вимоги позивача до відповідача про відшкодування правомірними?
  • Чи можна вимагати ексгумації трупа, якщо родичі сумніваються в особистості ...
  • Позовна заява про визнання особи такою, що втратила право користування квар ...
  • Позовна заява про витребування з чужого володіння документів на будинок?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ