Необхідність проходження платного медичного огляду при влаштуванні на роботу

Доброго дня.
Проконсультируйте пожалуйста з наступного питання.
Проживаю в Кемерово, при влаштуванні на роботу в тому ж місті на адм-техн. посаду (енергетик) підприємство направило на обстеження в місцеву поліклініку (в якій я і зареєстрований). Гл. лікар розписав список кабінетів які я повинен пройти на платній основі, а зокрема: щеплення від правця, лор, психіатр, нейрохірург, аналіз крові, терапевт. Сума оплати медогляду за такою схемою становить близько 3000руб., Догововор ні зі мною, ні з організацією не складався. В організації в усній формі заявили, що компенсувати ці витрати не будуть.
Питання наступні:
- Наскільки правомірно поліклініка стягує гроші за фактично загально-профілактичний огляд, з людини зареєстрованого в даній поліклініці за місцем проживання ?.
- Чи має право персонал поліклініки складати набір мед. кабінетів для проходження огляду для устойстава на роботу за даною спеціальністю.

З повагою.

В. Русинів

Відповідь юриста:

Здрастуйте, медичні огляди проводяться на платній основі як послуги, що не входять в Територіальну програму державних гарантій забезпечення населення безкоштовною медичною допомогою, відповідно до розпорядження колегії Адміністрації Кемеровської області від 29 серпня 2007 року № 967-р "Про затвердження Положення про порядок надання медичних послуг на платній основі понад Територіальної програми державних гарантій надання громадянам Російської Федерації безкоштовної медичної допомоги на території Кемеровської області ".
На даний час, вартість цієї послуги, затверджена департаментом охорони здоров'я населення Кемеровської області, становить 307 рублів.

 

Додаткові матеріали:

  • Надання громадянам Російської Федерації безкоштовної медичної допомоги
  • Вимога про оплату медичної довідки про стан здоров'я дитини
  • Чи можна отримати податкове вирахування за медичні послуги для вагітної?
  • Чи можна отримати податкове вирахування за медичні послуги для вагітної?
  • Який нормативно-правовий акт регулює допомогу молодим фахівцям?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ