Зняття неповнолітнього з реєстраційного обліку за вимогою власника

Добридень! Звертаюся до Вас за допомогою. У мене така ситуація: зареєстрована разом з неповнолітньою дитиною 9 років у квартирі, яка є власністю своєї колишньої свекрухи. Крім мене там прописана свекруха і її молодший син, мій колишній чоловік прописаний за іншою адресою, в квартирі, що є власністю мого колишнього свекра.
У розлученні перебуваю з листопада 2009 року і в квартирі, в якій зареєстрована не проживаю з цього ж моменту через те, що мої колишні "родичі " попросили мене разом з дитиною звільнити цю квартиру і забрали ключі. Деякий час після розлучення я проживала разом з дитиною в однокімнатній квартирі своєї матері.
Нещодавно я вийшла заміж, живемо тепер з чоловіком і дитиною в квартирі, яка є його власністю, однак, чоловік відмовляється прописувати мене з дитиною, так як вважає, що згодом можуть виникнути проблеми з випискою дитини при продажу квартири.
Днями зателефонувала колишня свекруха і попросила мене разом з дитиною виписатися з квартири, де ми зареєстровані з огляду на те, що збирається її продати. Я відмовилася зробити це в добровільному порядку, так як батько дитини відмовився прописати своє дитя, сам збирається знятися з реєстрації, чоловік мене не хоче прописати, а моя мама збирається продати квартиру і виїхати жити до мого брата за межі міста.
У мене до Вас питання:
яким чином в суді можна відстояти право дитини на реєстрацію в квартирі свекрухи які документи можуть мені в цьому допомогти? яким чином отримати у суду час на "відстрочку виселення " неповнолітню дитину, а може навіть і мене, хоча б до покупки мною і чоловіком квартири, яка буде вважатися спільно нажитим майном і куди ми зможемо прописатися?
Так, і ще, мій колишній чоловік, платить нам аліменти як не працюючий, але вкрай нерегулярно, не працює вже тривалий час, має борг перед різними організаціями, який з нього намагаються стягнути через службу судових приставів і свекруха вона суддя допрацьовує до пенсії
Чи є у мене шанси залишитися зареєстрованої і залишити зареєстрованої свою дочку в квартирі свекрухи?
Заздалегідь вдячна.

Відповідь юриста:

Привіт, в даному випадку, ваша свекруха може виписати вас і вашої дитини звернувшись з позовною заявою про зняття з реєстраційного обліку. Так як батько дитини не проживає в даній квартирі (адже місцем проживання неповнолітніх є місце проживання одного з їхніх батьків), то вимоги власника законні.

 

Додаткові матеріали:

  • Які права втрачає громадянин, виписався з неприватизованої квартири?
  • Чи можна зареєструвати дитину за місцем проживання батька, а потім зняти з ...
  • Чи може син власника частки в квартирі проживати з дружиною в квартирі мате ...
  • У праві чи власник житлового приміщення вимагати в судовому порядку зняття ...
  • Чи може колишня свекруха виписати матір і неповнолітніх дітей з дому?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ