Чи потрібен дозвіл другого батька на вивезення дитини з країни?

Мій чоловік, з яким ми складаємося в законному шлюбі 9 років дає мені зрозуміти, що наш спільний дитина (якому 8 років)-це тільки його дитина і оформляє закордонний паспорт для виїзду за кордон та натякає на опіку?????????
Я сама зареєстрована на 5 років у чоловіка в квартирі (прописана в 2-х кімнатній квартирі з мамою у Володимирській області), наш дитина прописана в квартирі і має частку в приватизації разом із чоловіком (квартира однокімнатна), також мені доводитися працювати на 2 - х роботах (на одній роботі я оформлена офіційно-менеджером, на іншу я змушена їздити через день вірами і працювати прибиральницею), так як матеріальної допомоги він не надає, хоча також працює (персональним водієм в приватному банку) і його часто не буває вечорами, а то й ночами.
У зв'язку з його роботою він приходить іноді під ранок і спить цілими днями з цього випливає, що в школу і на гуртки з дитиною він не ходить або-це буває вкрай рідко
"Дитячі гроші" від держави з моменту народження також надходять на ощадкнижку, оформлену на чоловіка, цих грошей ми на жаль не бачимо.
Питання: У випадку розлучення чи може мій чоловік позбавити мене батьківських прав???????
Чи маю я право проживання з дитиною на житлоплощі чоловіка???????
Чи може чоловік вивезти дитину за кордон без моєї згоди?????????


Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. 1. Для позбавлення одного з батьків батьківських прав потрібні вагомі підстави. Так Сімейний кодекс містить вичерпний перелік підстав: ухилення від батьківських обов'язків, в тому числі і матеріального забезпечення; зловживання батьківськими правами; жорстоке поводження з дитиною; алкоголізм чи наркозалежність батьків. 2. Ви можете в судовому порядку домогтися проживання в даній житловій площі на певний термін за наявності вагомих підстав, на підставі статті 31 ЖК РФ. 3. У разі виїзду з Російської Федерації неповнолітнього громадянина Російської Федерації спільно з одним з батьків згоди на виїзд дитини за кордон від другого з батьків не потрібна, якщо від нього не надходило заяви про незгоду на виїзд з Російської Федерації своїх дітей, оформленого відповідно до положень постанови Уряду Російської Федерації від 12 травня 2003 р. N 273 "Про затвердження Правил подачі заяви про незгоду на виїзд з Російської Федерації неповнолітнього громадянина Російської Федерації».

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібна довіреність на виїзд дитини за кордон.
  • Як розлучитися з чоловіком - іноземцем і позбавити його батьківських прав?
  • Як позбавити батьківських прав матір-наркоманку і оформити опіку над дитино ...
  • Чи можна позбавити батьківських прав батька, який не сплачує аліменти і не ...
  • Які фінансові наслідки існують для батька, який заборонив матері вивіз дити ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ