Що робити, якщо автомобіль був затриманий як числиться в розшуку Інтерполу?

28.09.2010г. автомобіль LEXUS RX300 (2002р.в.) у моїй присутності був затриманий на посту ДПС. З'ясувалося, що 24.09.2010г. в Інформаційній системі «Потік» зареєстрована запис із запитом Інтерполу на розшук автомобіля. Був оформлений Протокол вилучення Реєстраційного свідоцтва ТЗ, проведена доставка в УВС, оформлена «сохранной» розписка, автомобіль «надано» на тимчасове зберігання.
Автомобіль «прописаний» у Москві з 07.12.2005г, до мене 2-а власника з повним переоформленням власності в ГИБДД (по записах в ПТС). Автомобіль куплений мною (довідка-рахунок із зазначенням фактичної сумою угоди) та зареєстрований в ГИБДД м. Москви 15.01.2009г (запис у ПТС).
Справа передана слідчому для перевірки факту знаходження автомобіля у розшуку.
Питання: 1) Можливе вилучення у мене автомобіля, при обліку що у мене в наявності Довідка-рахунок, ПТС з митної відміткою, 3-й ключа запалювання і авто вже 45 роки в Росії? 2) Які дії доцільно зробити для зниження мого фінансового збитку?

Микола

Відповідь юриста:

Привіт, Микола. Якщо автомобіль дійсно шукають в рамках кримінальної справи, розслідуваної російськими правоохоронними органами або закордонними, то його можуть затримати як речовий доказ. У такому випадку питання повернення автотранспортного засобу вирішуються шляхом направлення в Російську Федерацію міжнародного слідчого доручення.
Для витребування автомобіля з чужого володіння, вам необхідно звернутися до суду в цивільно-правовому порядку за місцем проживання. Питання про визнання прав власності на викрадені автотранспортні засоби розглядаються в суді в порядку, встановленому міжнародними договорами, з викликом до суду зарубіжних власників автотранспортних засобів або їх представників.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна повернути автомобіль в салон з причини непотрібності додатково вст ...
  • Як довго можуть співробітники ГИБДД розшукувати винуватця ДТП?
  • Що робити якщо співробітники ГИБДД наполягають на тому, що куплене авто-кра ...
  • Необхідність сплати податку за автомобіль, викрадений 16 років тому
  • Визнання права власності на автотранспортний засіб

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ