Як карається їзда на транспортному засобі з державними номерами закритими пластиком?

здравствуйте!
Їхав на особистому авто по селищу, зупинений співробітником гибдд (поза стаціонарного поста), перевірка документів. На задньому гос.номер був встановлений прозорий зіщітний пластик, опера на с.12.2 ч.2 вилучили права і дали тимчасово на 2 місяці. Моя пропозиція зняти пластик на місці співробітники ГИБДД відкинув. Протокол виписаний в г.Вязьма, а не за місцем проживання (м.Москва). Пізніше помітив помилку в протоколі, невірно зазначений регіон. Під час інциденту зі мною перебував родич. Виходячи з усього цього хотілося б дізнатися, які виходу рішення можливі? Підказали, що можна написати листа до прокуратури, чи так це?
спасибі!

Григорій

Відповідь юриста:

Привіт, Григорій. Згідно ГОСТ Р 50577-93 ДЕРЖАВНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ ЗНАКИ державний реєстраційний ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ, а саме п. 3.4.7.: " Не допускається закривати знак органічним склом або іншими матеріалами". Однак якщо на вашому автомобілі був закритий пластиком тільки один номер, то згідно Огляд законодавства І СУДОВОЇ ПРАКТИКИ ВЕРХОВНОГО СУДУ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ЗА ПЕРШИЙ КВАРТАЛ 2006 РОКУ: " частина 2 ст. 12.2 КоАП РФ передбачає відповідальність за керування транспортним засобом без державних реєстраційних знаків , тобто без двох (переднього і заднього) номерних знаків. Відсутність же одного номерного знаку не утворює складу адміністративного правопорушення за ч. 2 зазначеної вище статті. Керування транспортним засобом з одним реєстраційним знаком утрудняє тільки ідентифікацію такого автомобіля.

Виходячи з викладеного вище управління хоча і зареєстрованим транспортним засобом, але з одним реєстраційним знаком є порушенням вимоги державного стандарту, що регулює питання установки державних реєстраційних знаків. З урахуванням того, що один з реєстраційних знаків доступний для огляду, таке правопорушення слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 12.2 КоАП РФ. "

Таким чином ми радимо вам скористатися допомогою автоюрістов нашої компанії, які зможуть перекваліфікувати ваше правопорушення в менш серйозне і отримати покарання у вигляді попередження або штрафу в 500 рублів замість 5000 або позбавлення прав на термін від 1 до 3 місяців.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи правильно вчинив інспектор ГИБДД склавши протокол про керування транспор ...
  • Законність зупинки транспортного засобу поза стаціонарного поста ГИБДД?
  • Як кваліфікується керування автомобілем з державним номером під лобовим скл ...
  • У якому випадку за рух по зустрічній смузі передбачено штраф, а в якому поз ...
  • Підсумовування термінів позбавлення права керування транспортним засобом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ