Компенсації за неналежну якість виконання банківських послуг.

У КБ «Соцекономбанк» (ТОВ) 8.11.10 за допомогою електронної системи клієнт-банк направлені до виконання платіжні доручення, але банк до сьогоднішнього дня ні чого не виконав. Серед платіжних доручень є обов'язкові платежі з податків і зборів. На дзвінки в операційний відділ пояснити ситуацію, чому наші пл /доручення не оплачені, менеджери відмовляються давати будь роз'яснення посилаючись на керівництво, секретар банку говорить, що керівництва на місці немає і невідомо коли буде. Що нам робити в даній ситуації?!

Надія Олександрівна

Відповідь юриста:

Привіт, Надія Олександрівна. Банк повинен був оплатити платіжне доручення в строк, встановлений банківськими правилами, однак не пізніше 10 днів, адже після зазначеного строку платіжне доручення вважається недійсним.

Згідно зі статтею 864 ГК РФ, при невідповідності платіжного доручення вимогам, передбаченим законом і встановленими згідно з ним банківськими правилами, банк може уточнити зміст доручення. Такий запит повинен бути зроблений платникові негайно після отримання доручення. При неотриманні відповіді у термін, передбачений законом або встановленими згідно з ним банківськими правилами, а за їх відсутності - у розумний строк банк може залишити доручення без виконання і повернути його платникові, якщо інше не передбачено законом, встановленими згідно з ним банківськими правилами або договором між банком і платником.

Таким чином, єдиний варіант неоплати доручення окрім відсутності грошових коштів на рахунку - це неотримання відповіді від вас у разі уточнення змісту доручення. В інших випадках ви маєте право вимагати від банку компенсацій за неналежне виконання послуги і відшкодування збитку, заподіяного наприклад, прострочення сплати податкових платежів.
Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо банк не сплатив платіжне доручення вчасно?
  • Власник придбаної за дорученням машини хоче скасувати угоду купівлі-продажу ...
  • Стягнення заборгованості за договором поставки канцтоварів в судовому поряд ...
  • Стягнення комісії за ведення позикового рахунку і її повернення
  • Стягнення комісії за ведення позикового рахунку і її повернення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ