На що можуть претендувати розселяти з аварійного будинку мешканці?

Здравствуйте, я все життя живу в комуналці без зручностей, в кімнаті. Два роки тому я вийшла заміж і ми з чоловіком вирішили завести дітей, але при цьому не можемо більше жити з сусідами, вирішили її продати, взявши кредит поліпшити свої умови, але сталася криза, нас скоротили з роботи і кредит взяти не вдалося. Продовжили жити з сусідами. Але півроку тому нас повідомили про знесення будинку. ми зраділи, але потім нам роз'яснили що ніякого нового житла при знесенні нам отримати не положено. Як нам вчинити в даній ситуації, ми розраховуємо отримати окреме житло? Заранее спасибо

Ольга


Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга. Кімната в гуртожитку приватизована або перебуває в муніципальній власності? Якщо у вас муніципальне житло, то вас можуть переселити на час в інший гуртожиток. Згідно зі статтями 8689 Житлового кодексу РФ, якщо будинок, в якому знаходиться жиле приміщення, займане за договором соціального найму, підлягає знесенню, виселюваним з нього громадянам органом державної влади або органом місцевого самоврядування, що прийняли рішення про знесення такого будинку, надаються інші упорядковані житлові приміщення за договорами соціального найму.
Надаване житлове приміщення за договором соціального найму має бути благоустроєним стосовно до умов відповідного населеного пункту, рівнозначним за загальною площею раніше займаному житловому приміщенню, відповідати встановленим вимогам і знаходитися в межах даного населеного пункту.
Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Як має бути розселено аварійне гуртожиток: права розселятися?
  • Розселення будинку, визнаного аварійним: що робити для захисту інтересів на ...
  • Як не втратити відомчу квартиру у разі знесення будинку?
  • Що робити мешканцям аварійного будинку при переселенні в інше місто?
  • Визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування про надання жило ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ