Як потрапити в муніципальну квартиру і отримати можливість нею користуватися?

У 1993 р. був здійснений споріднений обмін муніципальними квартирами між батьками та сім'єю сина Володимира (сам син Вл. Та його дружина, її дитина від першого шлюбу і спільна дитина), в результаті обміну, сім'я сина Вл. була зареєстрована в колишній квартирі батьків Вл. (Трикімнатній), а батьки Вл. в колишній однокімнатній квартирі дружини сина Вл.
У 2004 році в результаті зради дружини (привела в дім співмешканку!) Син Вл. був змушений піти з цієї квартири, т до склалися нестерпні умови проживання, що роблять негативний вплив на розвиток дітей (з 2008 року її дитина від першого шлюбу перебуває в місцях ув'язнення, але з квартири не виписаний досі), і по сьогоднішній день син Вл . проживає в знімних квартірах.В 2005 році був розірваний шлюб між сином Вл.і його дружиною по її ініціативі. У період з 2004 по 2006 рік син Вл.в повному обсязі оплачував комунальні витрати пов'язані з проживанням всіх членів колишньої родини і нової співмешканки на території квартири в якій він Вл.являлся відповідальним квартиронаймачем. У період з 2006 року Вл. припинив оплачувати комуналку, за винятком стаціонарного телефону, який оплачував по жовтень 2010 р, і з жовтня 2010 р. почав оплачувати 4-у частину ком. платежів (за себе) в тій квартирі. Крім того, багаточисельні спроби сина Вл. потрапити у власну квартиру були безуспішні (тому є свідки і відеозапис), колишня дружина змінила двері та замки в квартиру, і не йшла ні на які пропозиції (приватизація, розмін) щодо вирішення цієї проблеми.
08.12.10 колишня дружина заявила що подасть заяву до суду про виселення сина Вл.із тієї квартири, мотивуючи тим, що він Вл. 6 років не з'являвся у квартирі і не платив за неї, хоча у Вол. є всі платіжки по квартирі.
Питання: Як відсудити Володимиру свої метри в цій комунальній квартирі з метою продажу їх в наслідку.
Заранее спасибо, з повагою Оксана.

Оксана

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Оксана. Вашому синові необхідно для початку направити до суду позовну заяву про вселення в житлове приміщення, нечіненіі перешкод у користуванні квартирою та визначення порядку користування квартирою (синові виділять окрему кімнату, якої він зможе користуватися). Далі необхідно вирішувати питання про примусове розміні квартири, наприклад, на дві однокімнатні. Це довгий процес, але досить реальний в ситуації, що склалася. Наші фахівці допоможуть вашому синові скласти будь процесуальний документ і захистити його права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна виселити небажаних мешканців з квартири власника?
  • Чи може колишній чоловік претендувати на частину квартири, придбаної після ...
  • Права колишньої дружини на житло колишнього чоловіка по соціальному найманн ...
  • Права колишньої дружини на житло колишнього чоловіка по соціальному найманн ...
  • Реєстрація колишньої дружини в муніципальному житлі без згоди квартиронайма ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ