Чи може багатодітна сім'я претендувати на велику житлоплощу взамін житла, що зноситься?

Здравствуйте. Наша ситуація така: у нас кімната 13 метрів в комунальній квартирі, займана за договором соц. найму, прописано 6 чоловік - я, чоловік, дочка чоловіка - 18 років, моя дочка - 7 років, і дві наші спільні дочки - 19 роки і 2 місяці, сім'я має статус багатодітної, будинок під знесення, пропонують житло, але відмовляють в площі мені, тому я прописана менше п'яти років. Не беруть до уваги ні то що наймачем житла за договором є я, ні те що до прописки я не була забезпечена за нормою надання, ні те що я прописалася в Москву з іншого регіону (прописувалася через суд), ні те що сім'я багатодітна. Не належить і все тут. А як же рівні права всіх членів сім'ї?
Що робити? Чи маю я право на отримання на себе цих 18 метрів? Якими законодавчими актами мені можна аргументувати свою вимогу при зверненні в ДжП?
на черзі ми не стоїмо, тому три роки тому чоловіка зняли з черги у зв'язку з його розлученням, а після нашої з ним весілля нас відмовилися ставити на чергу мотивуючи тим що я прописана в Москві менше 10 років.

Людмила

Відповідь юриста:

Привіт, Людмила. На жаль, вам повинні надати рівноцінне житло взамін зносяться. Надалі ви зможете стати на облік для поліпшення умов житла, після закінчення 5 років після навмисного погіршення умов. Для багатодітної сім'ї в частині житла є, за умови потреби в поліпшенні житлових умов, насамперед надання муніципального житла. Раз в житті багатодітна сім'я має право стати на отримання кредиту за пільговими умовами або на отримання позики без відсотків на купівлю житла.

 

Додаткові матеріали:

  • Яка норма площі житлового приміщення на одну людину?
  • Яку квартиру можуть отримати подружжя, якщо муніципальне житло підлягає зно ...
  • Чи можна збільшити житло надається взамін зноситься?
  • Чи правомірно позачергове надання субсидії на купівлю квартири?
  • Відмова в постановці молодої сім'ї на облік щодо поліпшення житлових умов

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ