Чи правомірно виселення службовця, що виходить на пенсію, з квартири?

Комаров П. В.
прож. м. Зеленоград корпус 403 кв.15
т.д. 499-734-24-58 т.с. 8-906-725-33-95

Лист - звернення.

Я, Комаров Павло Володимирович 08.10.1962 року народження, народився і проживав до 2002р. в п. Сява, Нижегородської області.
- В 1985 році поступив на службу в МВС, після закінчення часу отримав звання капітан міліції, мав керівну посаду.
- В 2002 році був запрошений і переведений з Нижегородської області до м. Москви, для проходження подальшої служби в МВС ГУВО УООВОВ і ПУ.
- В 2005 році був запрошений і переведений для проходження подальшої служби в ГУВС м. Москви, а саме в УВС Зеленоградського А.О. м. Москви на посаду дільничного уповноваженого міліції. Керівництво УВС обіцяли дати квартиру, при цьому проживали з сім'єю на колишньому опорному пункті міліції в плині 4 років.
- В 2008р. за хороші показники в роботі, мені дали квартиру за адресою: м. Зеленоград корпус 403 кв.15 двокімнатна квартира загальною площею 44.4 кв.м., де в даний час проживаю з сім'єю (в кількості 4 чоловік, я-дружина-два сина ).
- 08.10.2009г. згідно наказу УВС № 1707 був звільнений на пенсію по досягненню граничного віку, у званні майора міліції, вислуга більше 26 років, за час роботи не мав зауважень і покарань.
У зв'язку з виходом на пенсію, Департамент Житлової політики м. Зеленограда подали позов до суду про виселення нас з квартири. 20.10.2010р. рішенням Зеленоградського суду позов був задоволений, мене і мою сім'ю виселили з квартири, тобто на вулицю. У мене і членів моєї сім'ї, іншого житла для проживання ніде немає, виїхати нам абсолютно нікуди, тому я подав касаційну скаргу в Московський міський суд. Але Мосміськсуд 24.01.2011г. залишив рішення Зеленоградського суду без змін, хоча на засіданні судді і прокурор були обурені поведінкою представників УВС і департаменту по житлу про те, що пенсіонер МВС, ветеран бойових дій виявляється виселеним на вулицю. В даний час мій син Комаров Роман Павлович 1989г.р. працює в УВС Зел.А.О. м. Москви з 01.11.2010р.
Я є ветераном бойових дій в Республіці Афганістан (1981р.-1982р.) Маю урядові та державні нагороди, як за бойові дії, так і за службу в МВС. Безпосередньо брав участь у бойових діях, переніс важку ступінь захворювання «Черевний тиф», контузію і легкі поранення. При звільненні з лав ПВ КДБ (у той час був молодий 20 років) був дуже радий, що залишився в живих і ні про які підтвердних документах, про інвалідність розмови не було, та й отримати їх практично було неможливо, так як солдати ПВ КДБ знаходилися в Афганістані не офіційно. В даний час (вік 48 років) дають про себе знати захворювання, контузії, поранення. До сліз образливо, що маючи вислугу в МВС більше 26 років і пройшовши війну в Афганістані, в даний час, опиняюся виселеним судом просто на вулицю, так невже я не заслужив цих 44 метрів. У м. Зеленограді очолюю організацію ветеранів бойових дій в Республіці Афганістан.
Чому не працює закон про пенсіонерів МВС, закон про ветеранів.

Павло

Відповідь юриста:

Привіт, Павло. Для відповіді на ваше запитання необхідно знати чи була надана квартира службової? Якщо так, то службова квартира надається лише на час роботи та при виході на пенсію ви зобов'язані звільнити її. Якщо квартира надана за договором соціального найму, то дії департаменту неправомірні і повинні бути оскаржені.

 

Додаткові матеріали:

  • Як вчинити, якщо не видається посвідчення ветерана бойових дій на протязі р ...
  • Що робити якщо видану квартиру неможливо отримати, тому вона не перебуває н ...
  • Чи належить пенсіонерові МВС квартира по виходу на пенсію?
  • Чи можливо стягнення компенсації за минулий час ветераном?
  • Виплата компенсацій ветерану бойових дій за минулий період.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ