Як ділити спільне майно з чоловіком якщо він б'є дружину?

Добрий день, після розлучення з чоловіком я проживаю з ним в квартирі яка належить йому, але купувалася вона "в шлюбі" у нас двоє дітей 6 та 16 років, чоловік мене постійно б'є, загрожує вбити, виганяє з квартири, в 2009 році зафіксовані побої і заяву до дільничного (ніяких дій з його боку не вироблено) 9 лютого цього року мій колишній чоловік погрожуючи мене поколечіть штовхнув мене в груди і поставив підніжку-впавши навзнак я втратила свідомість, прокинулася в лікарні, діагноз сотресеніе мозку з осложненіямі.В відділення міліції написала заяву, заяву передали томуже дільничному сказавши що на протязі 10 днів розглянуть заявленіе.Сейчас я перебуваю в лікарні, боюся возврашалась додому (йти мені більше нікуди) боюся за своє життя і життя своїх дітей, боюся виявитися без жілья.Помогіте ласка, що мені робити? Як притягти до відповідальності колишнього чоловіка і як докозать, що маю право на частину квартіри.Заранее дякую, не знаю до кого звернутися за помошью, допоможіть будь ласка.

Ганна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Анна. Вам необхідно направити позовну заяву про розірвання шлюбу, поділ спільного майна, стягнення аліментів і визначення місця проживання дітей. Так як квартира була придбана в період шлюбу, то ви маєте право на її половину. Суд може відступити від рівності подружніх часток при розділі майна, якщо діти будуть проживати з вами.
До того ж вам необхідно контролювати перевірку за фактом вашого заяву про побиття чоловіком, так як в подальшому ви зможете позбавити його батьківських прав на підставі вчинення умисного злочину проти здоров'я чоловіка, що не позбавить його обов'язку по сплаті аліментів.

 

Додаткові матеріали:

  • Як розділити спільне майно при розірванні шлюбу?
  • Чи можна при розділі майна одержати більшу частину квартири за наявності не ...
  • Які заходи вжити якщо мати не виховує дітей належним чином?
  • Як буде розділена квартира, придбана за договором інвестування, при розлуче ...
  • Розділ спільно нажитого в шлюбі майна між подружжям після розлучення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ