Що загрожує водієві, що залишив місце події і не дочекався співробітників ГИБДД?

при паркування мого авто в мене (не розрахувавши габарити виступів заднього кузова) в праве крило в'їхав евакуатор. чекали ДАІ 5:00 на морозі. тк у мене тільки осаго я вирішила зробити ремонт свого крила за свій рахунок і покинула місце дтп. цей громадянин на евакуаторі мабуть дочекався гаи і написав заяву, де звинуватив мене в тому що врізалася в нього я і поїхала. причому дату аварії вказав не в 15-00 (як це було) а в 17-00. у евакуатора немає ніяких пошкоджень! (так як він в'їхав мені залізним виступом кузова), у мене ж пом'яте праве крило! ми вже 2 рази були в гаи у цій справі (він не приходив жодного разу). Зараз інспектор виписав нам повістку в суд і сказав що нас або прав позбавлять або 15 діб! скажіть як бути? нашої провини в цьому немає взагалі ніякої!

Катерина

Відповідь юриста:

Привіт, Катерина. В силу п. 2.5 ПДР РФ при ДТП водій, причетний до нього, зобов'язаний очікувати прибуття співробітників поліції. При чому будь залишив місце ДТП водій порушує ПДР РФ тим, що не чекає прибуття на місце викликаних другим учасником зіткнення інспекторів ДПС, навіть якщо він не є винуватцем.

Відповідно до ч.2 ст. 12.27 Кодексу про адміністративні правопорушення, за залишення водієм на порушення Правил дорожнього руху місця дорожньо-транспортної пригоди, учасником якого він був, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді позбавлення прав від одного року до півтора або арешт до 15 діб.

Д.2.6 ПДР, говорить: «Якщо в результаті ДТП немає потерпілих, водії при взаємній згоді в оцінці обставин скоєного можуть, попередньо склавши схему пригоди та підписавши її, прибути до найближчого поста ДПС або в орган міліції для оформлення події». Однак цього не було зроблено.

 

Додаткові матеріали:

  • Як уникнути позбавлення прав водія за залишення місця ДТП?
  • Чи допоможе заяву потерпілого уникнути покарання за залишення місця ДТП?
  • Що загрожує водієві, що залишив місце події, не дочекавшись співробітників ...
  • Уникнути позбавлення прав водія за залишення місця ДТП
  • Уникнути позбавлення прав водія за залишення місця ДТП

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ