Чи можна направити позовну заяву відразу до двох страховим компаніям?

Підкажіть, будь ласка - у мене така ситуація: сталося ДТП з трьома учасниками ("сімка", "форд-фокус" і "фольксваген"), два винуватця ("Сімка" і "Форд-фокус" - вони виїхали обидва на червоне світло на перехресті, зіткнулися, і "форд-фокус" прилетів нам в лоб, наш "фольксваген" розбитий). У нас порушень ПДР немає. З приводу порушень ПДР "сімкою" і "форд-фокусом" були порушені адміністративні справи з виплатою ними штрафу за порушення ПДР. Я звернулася в Страхові Компанії "сімки" і "фокусу" (вони різні). Вони мені обидві відмовили у виплаті в зв'язку з тим, що неможливо їм самим визначити ступінь вини кожного з водіїв. Зараз я зібралася подавати в суд на обидві СК. Тому є питання, може, підкажете:
1. Чи можна подавати відразу на 2 СК в один позов?
2. Чи треба залучати водіїв "сімки" і "форд-фокусу" в якості третіх осіб? Крім усього іншого, вони обидва їздили за дорученнями, чи треба залучати ще і власників транспортних засобів?
3. І якщо треба, то чи можна залучити в якості третіх осіб відразу кілька людей? Інакше кажучи, у мене вийде 2 відповідача (2 СК) і 2 або 4 треті особи, правильно?
Заранее спасибо!

Журавльова Натела

Відповідь юриста:

Привіт Натела. 1. Так, у вашому позовній заяві може бути кілька відповідачів, ви можете також пред'явити позов винуватцям ДТП, а не СК, якщо пошкодження автомобіля вище можливого страхового відшкодування, мав місце моральну шкоду, шкоду здоров'ю, що буде швидше, ніж спочатку судитися зі СК, а після стягувати до винуватця решту суми і моральне відшкодування.
2. Власників транспортних засобів залучати не потрібно, якщо водії мали діючі довіреності та були вписані в ОСАГО.
3. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Хто буде відповідачем у справі про відшкодування матеріального збитку від Д ...
  • Що робити якщо страхового брокера звинувачують у шахрайстві?
  • Чи правомірна відмова продавця у розірванні договору купівлі автомобіля?
  • Чи можна вимагати розірвання договору купівлі-продажу автомобіля, якщо пров ...
  • Яким чином постраждалому в ДТП отримати відшкодування по ОСАГО від двох стр ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ