Чи може громадянка Грузії направити позовну заяву проти громадянина РФ?

Я-москвич, інвалід 2 групи (неходящій, діагноз - розсіяний склероз), живу в приватизованій кімнаті в 3-х кімнатній комунальній квартирі в районі Хорошевскій.Соседі в кол-ве 5 чоловік хочуть прописати туди ж ще однієї людини - маму 11-летнгего хлопчика, який страждає на астму, для догляду за ним. Мама є громадянкою Грузії, домагається прописки, щоб отримати посвідку на проживання в РФ. Я не дав згоди на її прописку. Мені від громадянки Грузії вчинено позов за відмову дати згоду на її проопіску в дану комунальну кевартіру. Вона - позивач, я і відділ по р-ну Хорошевський ОУФМС Росії по м. Москві в САО - відповідачі, сусіди в кількості 3-х челолвек - треті особи. Роз'ясніть, будь ласка, як громадянка Грузії може вчинити позов мені, громадянину РФ, за мою незгоду з її пропискою в дану квартітіру і що висунути на свою користь на суді?

Сергій Володимирович

Відповідь юриста:

Привіт, Сергій Володимирович. Іноземні громадяни користуються цивільними процесуальними правами нарівні з громадянами РФ. Згідно ЦПК РФ, іноземці можуть брати участь в цивільних процесах в якості позивача, відповідача або третьої особи. Право звертатися до суду і користуватися цивільними процесуальними правами нарівні з громадянами РФ надано та особам без громадянства.
Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма питаннями, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може адміністрація не дозволити реєстрацію за місцем проживання сина?
  • Чи може колишня дружина успадкувати квартиру після смерті спадкодавця?
  • Як прийняти спадщину після смерті батька при суперечці з його цивільною дру ...
  • Хто є спадкоємцем після смерті батька: колишня дружина чи діти?
  • Захист житлових прав громадян та оскарження дій державних органів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ