Куди оскаржити відмову співробітників прокуратури в порушенні кримінальної справи?

Здрастуйте! Прошу допомоги в сформованій ситуації. 1 травня 2010г.я їхала по дворовій території до свого будинку і двоє п'яних хлопців, перегородивши дорогу піннулі ногою по моєму автомобілю, при цьому розбили бампер і фару, керував автомобілем мій син, коли син вийшов з машини і попросив дати дорогу вони стали його бити . Заява в міліцію я не написала т.к не знала цих людей вони мені були не знайомі. 14 жовтня 2010р я дізналася прізвища цих осіб і написала заяву в УВС і Прокуратуру свого города.Я написала ходотайств про допит 2-х свідків, які бачили, що відбувається, і заяву про притягнення до кримінальної відповідальності цих осіб за ст.167УК РФ ч2 т. е умисне пошкодження чужого майна, якщо це діяння спричинили заподіяння значної шкоди, вчинені з хуліганських побужденій.Сумма витрат на відновлення робіт по бамперу і фарі склала 22 тис. рублів, що підтверджують касові документи були додані до заяви.
09.12.2010г з Прокуратури та УВС я отримала постанову про відмову в задоволенні моєї заяви про порушення кримінальної справи. Дані свідки допитані не були., І ніякої перевірки у даній справі не проводілось.В своїй відповіді Прокуратура указиавет, що пізно я написала заяву, т.к факт стався 1 травня 2010р а, а я заяву написала 14 жовтня 2010р., А інший факт , що один свідок живе далеко від місця події, хоча другий свідок живе в сусідньому будинку від місця події, він теж допитаний не був.
Підкажіть будь ласка, куди мені звернутися далі, якщо прокуратура не хоче порушувати кримінальну справу? Підкажіть вищестоящі інстанції.
З повагою Світлана.

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. Вам необхідно оскаржити відмову в порушенні кримінальної справи прокурору або до суду. Також ви можете стягнути матеріальну шкоду, завдану вашому автомобілю в цивільному судочинстві, направивши відповідну заяву в суд. Ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо розгляд відносно батька йде ще з 2008 року?
  • Куди оскаржити відмову співробітників прокуратури в порушенні кримінальної ...
  • Оскарження дій державних органів у судовому поряке
  • Оскарження дій державних органів у судовому поряке
  • Заяву в прокуратуру про шахрайство

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ